Zaloguj się Zarejestruj się

Wyniki wyszukiwania dla terminu: "Bezglutenowa Wielkanoc"

93 przepisy

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

Bezglutenowa x
Wielkanoc x
 
Brak komentarzy
 
10min.

Ta wspaniała przystawka z buraków i chrzanu będzie doskonała do każdego posiłku, a już tradycyjnie trzeba ją podać na śniadanie wielkanocne. Niezastąpiona do jajeczek i białej kiełbasy.

Autor przepisu: Masha

 
Brak komentarzy
 
35min.

Przepis ten jest wynikiem wielu lat prób i błędów. W naszej rodzinie przygotowujemy to tradycyjne danie w czasie Wielkanocy. UWAGA: Na talerzu jest bardzo ślisko! Jeżeli będziesz przenosić te jajka nad dywanem, na pewno pospadają żółtkami do dołu. Ilość octu trzeba dostosować do smaku.

Autor przepisu: Mary Brotherton

 
1 komentarz
 
35min.

To proste danie może być doskonałym dodatkiem do każdego świątecznego menu.

Autor przepisu: Barbara

 
Brak komentarzy
 
2dni45min.

Takie jajka często przygotowywała moja babcia z Pensylwanii, Florence Walter, która pochodziła z Holandii. Są świetne na piknik. Połączenie marynowanych jajek, buraków i cebuli - to naprawdę coś wyjątkowego! A przy tym znakomity sposób na wykorzystanie niezjedzonych jajek Wielkanocnych.

Autor przepisu: GOURMETFOX

 
Brak komentarzy
 
7dni25min.

Te smaczne marynowane jaja dobrze jest mieć w lodówce na przekąskę. Jajka można zafarbować na czerwono, zastępując wodę sokiem z buraków.

Autor przepisu: Gisele

 
Brak komentarzy
 
10min.

Orzechy te smakują cudownie na zielonej sałacie! To znaczy, jeśli nie dacie ich nikomu na spróbowanie, bo wtedy... nigdy do tej sałaty nie dotrą! Naprawdę cudowne!

Autor przepisu: Sharon Sisson

 
Brak komentarzy
 
20min.

Bardzo prosta i elegancka przystawka. Szparagi zawija się w plasterki szynki parmeńskiej (prosciutto), a następnie piecze, aż będą chrupiące. Można je przygotować wcześniej, a tuż przed podaniem tylko upiec.

Autor przepisu: THAIDER

 
Brak komentarzy
 
1godz.

Szybki i bardzo prosty chowder. Można go jeść jako danie główne lub jako przystawkę. Ja czasami dodaję wraz z ziemniakami startą marchew żeby dodać walorów estetycznych (nie zmienia smaku zupy).

Autor przepisu: Darlene

 
Brak komentarzy
 
1godz.20min.

Ten przepis pochodzi z pięknych wysp - Bermudów. Wspaniała kombinacja przypraw i owoców morza tworzy pełen posiłek! Podawać z ciepłym bochenkiem chrupiącego chleba i skropioną ostrym sosem z sherry.

Autor przepisu: Star Pooley

 
Brak komentarzy
 
1godz.30min.

Wspaniały przepis z Nowej Anglii, łączący słodycz pasternaku z bulionem z wędzonego dorsza. Dobrymi zamiennikami dla dorsza są inne ryby z rodziny dorszowatych, jak np. plamiak, rdzawiak, czy brosma. Jeśli lekko wędzony dorsz nie jest akurat dostępny, można użyć 700 g świeżej ryby. Świetnie smakuje w chłodne jesienne wieczory! Podawać z gorącym chrupiącym chlebem i udekorować świeżym szczypiorkiem.

Autor przepisu: Wendy

1 / 10

Polecamy nasze artykuły!

  • Jak zbudować domek z piernika Jak zbudować domek z piernika
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt