Kuchnia wietnamska

    Szukasz przepisu na sajgonki lub wspaniałą wietnamską zupę pho? Zobacz jakie jeszcze przepisy kryją się wśród potraw kuchni wietnamskiej!

    15 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    Nawet dla osób konserwatywnych kulinarnie ta egzotyczna chińska potrawa będzie wyśmienita!

    Autor przepisu: jacekf1

     
    Brak komentarzy
     
    55min.

    Charakterystyczny smak i aromatyczne składniki zmieniają lekki rosół w egzotyczne danie, które może być wspaniałą przystawką lub lekkim posiłkiem. Nie smażymy składników przed gotowaniem, więc powstaje wspaniała zupa o niskiej zawartości tłuszczu. Wybierz na ten rosół chudy stek – będzie wyśmienity!

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    50min.

    Sajgonki to wspaniała przystawka do smażonych warzyw! Podawać na ciepło z dipem lub z sosem sojowym.

    Autor przepisu: Angela Hamilton

     
    Brak komentarzy
     
    7min.

    Świetny sos, doskonale pasujący do niemal każdego azjatyckiego dania. Można w nim maczać sajgonki, zanurzać pierożki lub topić inne przekąski. Jeśli chce się otrzymać sos gęstszy od proponowanego w przepisie, można rozpuścić w 1/8 do 1/4 szklanki zimnej wody dodatkowe 1/4 łyżeczki mąki kartoflanej i dolać do gotowanego sosu, stale mieszając, aż zgęstnieje.

    Autor przepisu: Jackie Smith

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    Podczas, gdy uczyłem angielskiego w Azji dostałem od znajomych Wietnamczyków kilka świetnych przepisów. Ta pycha kanapka jest jednym z nich. Najlepiej smakuje z zimnym piwem lub czerwonym winem.

    Autor przepisu: SONNYCHIBA

     
    1 komentarz
     
    10min.

    Ta mocna kawa ze słodkim skondensowanym mlekiem i schłodzone lodem to najlepszy smakołyk z Azji Południowo-Wschodniej. Polubią ją nawet ci, którzy lubią jedynie czarną kawę. Podawać w gorące letnie dni lub jako podwieczorek. Nauczyliśmy się tego przepisu w Wietnamie i teraz pijemy niemalże każde espresso w ten sposób.

    Autor przepisu: Joseph and Joyanna

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.

    Jedno z moich ulubionych azjatyckich dań. Sajgonki można przygotowywać z różnymi farszami: mięsnym, wegetariańskim, albo z krewetkami. Podaję je z sosem sojowym lub z sosem słodko-kwaśnym.

    Autor przepisu: mar_janna

     
    Brak komentarzy
     
    5min.

    Prosty, smaczny klasyczny sos wietnamski na bazie sosu rybnego, z dodatkiem czosnku, chili i soku z limonki. Najlepszy do grillowanej wołowiny.

    Autor przepisu: Maryellen

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Pyszna lekka sałatka. Doskonała na lunch w upalny dzień. Chrupiąca świeża marchewka, ogórek, kapusta w pikantnym czosnkowym sosie z chili.

    Autor przepisu: JEN

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.30min.

    Ta zupa podawana jest razem z półmiskiem świeżych ziół, w towarzystwie sosów chili, hoisin i rybnego. W ten sposób każdy może sobie doprawić danie według uznania. Mięso przyrządzane jest w bardzo nietypowy sposób! Plasterki wołowiny muszą być bardzo cieniutkie, bo gotują się w gorącym wywarze już na talerzu. Warto spróbować!

    Autor przepisu: Maryellen

    1 / 2

    Podobne:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango