Wieprzowina (885)

    Tutaj znajdziesz przepisy kulinarne na wieprzowinę duszoną, smażoną i pieczoną. Świetnie smakuje z grilla w towarzystwie warzyw i pieczonych ziemniaczków. Doskonała na kotlety, a także na pieczeń. Sprawdźcie jak wykorzystać to mięso tak, by smakowało niebiańsko!

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    1 komentarz
     
    1godz.15min.

    Smaczne żeberka w sosie z borowików podawane najchętniej z kaszą gryczaną, ugotowaną na sypko i surówką z czerwonej kapusty.

    Autor przepisu: Jola

     
    3 komentarze
     
    3godz.25min.

    Czosnek należy do moich ulubionych przypraw - ma niezwykłe właściwości, intensywny smak i aromat. Tym razem przyrządziłam mocno czosnkową pieczeń.

    Autor przepisu: Fiola

     
    1 komentarz
     
    13godz.50min.

    Schab bardzo dobrze komponuje się z suszonymi owocami. Podczas pieczenia mięso przejmuje delikatną słodycz śliwek.

    Autor przepisu: mar_janna

     
    5 komentarzy
     
    13godz.45min.

    Pieczona karkówka jest bardzo smaczna zarówno na ciepło - do obiadu, jak i na zimno - do kanapek. W zależności od tego jak gruby jest kawałek pieczonego mięsa czas pieczenia można skrócić lub wydłużyć.

    Autor przepisu: apfel

     
    1 komentarz
     
    35min.

    Łatwa i szybka przystawka, której spróbowałam po raz pierwszy na ślubie amerykańskich Indian. Daktyle są nadziewane migdałami i zawinięte w wędzony boczek.

    Autor przepisu: CINNTX

    Inne rodzaje mięsa:

    Mięso mielone
    Mięso mielone   (189)
    Kiełbasa
    Kiełbasa   (113)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż