Kotlety jagnięce

    Mostek, antrykot albo łopatka jagnięca świetnie nadają się na kotlety. Zwykle mają one formę "steków", ale można też pokusić się o przyrządzenie kotletów mielonych z jagnięciny.

    15 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    1 komentarz
     
    40min.

    Oto danie w stylu greckim, proste w przygotowaniu, ale pełne smaku. Tworzą je: soczysta jagnięcina, kolorowe warzywa, feta i świeża mięta. To doskonałe połączenie.

    Autor przepisu: Maggie Pannell

     
    Brak komentarzy
     
    29min.

    To znakomite danie można przyrządzić szybko i łatwo. Powstaje z produktów, które zawierają różne składniki odżywcze, w tym także witaminy i minerały. Jego smak zdecydowanie kojarzy się z bliskowschodnią kuchnią.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.

    To pożywne danie przyrządza się z jagnięciny, różnych warzyw i kaszy perłowej, a przyprawia liściem laurowym i tymiankiem. Przygotowuje się je łatwo, a smakuje i pachnie cudownie. Najlepiej podawać z fioletowymi brokułami lub jarmużem i pieczonymi ziemniakami.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    32min.

    Pyszne burgery przywołujące śródziemnomorskie smaki. Podawać w chlebkach pitta, z krążkami czerwonej cebuli, plasterkami ogórków i jogurtem greckim.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.30min.

    Pyszne wytrawne kofty z lekką nutką słodyczy śliwek kalifornijskich. Idealne na kolorowy obiad!

    Autor przepisu: California_Prune_Board

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Te delikatnie przyprawione kotlety jagnięce są gwarantowanym sukcesem na każdym świątecznym stole. Smacznego!

    Autor przepisu: Alpha Wilson

     
    Brak komentarzy
     
    50min.

    Wstępnie obgotowane ziarno pszenicy cieszy się znaczną popularnością we Francji, a ostatnio również w Wielkiej Brytanii. Wypróbujmy je i my. W tej potrawie udusimy je z przyprawami, suszonymi owocami oraz delikatną jagnięciną. Powstaje w ten sposób pyszne danie w stylu bliskowschodnim.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    Do pysznej jagnięciny nie trzeba wiele dodatków! Najlepiej nie kupować pojedynczych żeberek, tylko mostek, upiec go przez 30 minut w piekarniku, pokroić i podawać. Będzie średnio wypieczony - idealnie!

    Autor przepisu: Yann44

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Masło ziołowe to wspaniały dodatek do jagnięciny. Można je zamrozić i później rozmrażać porcjami, kiedy się go potrzebuje.

    Autor przepisu: Gilles

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    Ta pyszna, błyskawicznie przyrządzana sałatka jest niezwykłym daniem kolacyjnym. Ciepłe składniki obtacza się w dressingu, dzięki czemu przesiąkają aromatem mięty, octu balsamicznego i musztardy.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

    1 / 2

    Podobne:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango