Kotlety jagnięce

Mostek, antrykot albo łopatka jagnięca świetnie nadają się na kotlety. Zwykle mają one formę "steków", ale można też pokusić się o przyrządzenie kotletów mielonych z jagnięciny.

12 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
1 komentarz
 
40min.

Oto danie w stylu greckim, proste w przygotowaniu, ale pełne smaku. Tworzą je: soczysta jagnięcina, kolorowe warzywa, feta i świeża mięta. To doskonałe połączenie.

Autor przepisu: Maggie Pannell

 
Brak komentarzy
 
45min.

Te delikatnie przyprawione kotlety jagnięce są gwarantowanym sukcesem na każdym świątecznym stole. Smacznego!

Autor przepisu: Alpha Wilson

 
Brak komentarzy
 
29min.

To znakomite danie można przyrządzić szybko i łatwo. Powstaje z produktów, które zawierają różne składniki odżywcze, w tym także witaminy i minerały. Jego smak zdecydowanie kojarzy się z bliskowschodnią kuchnią.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
Brak komentarzy
 
2godz.

To pożywne danie przyrządza się z jagnięciny, różnych warzyw i kaszy perłowej, a przyprawia liściem laurowym i tymiankiem. Przygotowuje się je łatwo, a smakuje i pachnie cudownie. Najlepiej podawać z fioletowymi brokułami lub jarmużem i pieczonymi ziemniakami.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
Brak komentarzy
 
50min.

Wstępnie obgotowane ziarno pszenicy cieszy się znaczną popularnością we Francji, a ostatnio również w Wielkiej Brytanii. Wypróbujmy je i my. W tej potrawie udusimy je z przyprawami, suszonymi owocami oraz delikatną jagnięciną. Powstaje w ten sposób pyszne danie w stylu bliskowschodnim.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

 
Brak komentarzy
 
35min.

Do pysznej jagnięciny nie trzeba wiele dodatków! Najlepiej nie kupować pojedynczych żeberek, tylko mostek, upiec go przez 30 minut w piekarniku, pokroić i podawać. Będzie średnio wypieczony - idealnie!

Autor przepisu: Yann44

 
Brak komentarzy
 
45min.

Masło ziołowe to wspaniały dodatek do jagnięciny. Można je zamrozić i później rozmrażać porcjami, kiedy się go potrzebuje.

Autor przepisu: Gilles

 
Brak komentarzy
 
32min.

Pyszne burgery przywołujące śródziemnomorskie smaki. Podawać w chlebkach pitta, z krążkami czerwonej cebuli, plasterkami ogórków i jogurtem greckim.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

 
Brak komentarzy
 
35min.

Ta pyszna, błyskawicznie przyrządzana sałatka jest niezwykłym daniem kolacyjnym. Ciepłe składniki obtacza się w dressingu, dzięki czemu przesiąkają aromatem mięty, octu balsamicznego i musztardy.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

 
Brak komentarzy
 
25min.

Delikatne kotlety jagnięce posmarowane słodkawą, ziołową glazurą piecze się na ruszcie z ciabattą i bakłażanami. Jedynym dodatkiem, jakim uzupełniamy tę potrawę, jest zielona sałata.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

1 / 2

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Polecamy nasze artykuły!

  • Wszystko o dyni Wszystko o dyni
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt