Udziec jagnięcy

    Chcesz przyrządzić niepowtarzalne danie? Udziec jagnięcy to kruche, soczyste mięso, doskonałe na pieczeń, która na pewno wzbudzi zachwyt gości! Sprawdź nasze przepisy!

    19 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.10min.

    Pyszny i prosty przepis na jagnięcinę. Delikatne, aromatyczne mięso najlepiej smakuje pieczone w towarzystwie ziemniaków i podlewane sosem własnym. Zobaczcie nasz przepis video z tym daniem!

    Autor przepisu: MBENHAM

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.20min.

    Ten gulasz z delikatnej jagnięciny i słodkich suszonych fig, przyprawiony ostrymi przyprawami, gotuje się dość długo, dlatego polecamy go raczej na specjalne okazje. Gulasz powinno się podawać ze złotożółtym ryżem szafranowym, bo wtedy nie tylko świetnie smakuje, ale również pięknie wygląda.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.5min.

    Jagnięcina jest bardzo delikatnym i zdrowym mięsem. Uwielbiam ją w połączeniu z rozmarynem, zapach, kiedy się piecze, jest obłędny.

    Autor przepisu: Yann44

     
    Brak komentarzy
     
    7godz.10min.

    To dobry przepis na sobotni lub niedzielny obiad. Wstawiam udziec jagnięcy do piekarnika wczesnym rankiem, a na 15 jest już gotowy!

    Autor przepisu: Yann44

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.35min.

    Kawałki chudej jagnięciny dusimy na wolnym ogniu z daktylami w mocno przyprawionym wywarze, a następnie wykładamy na kuskus z orzeszkami pistacjowymi i dekorujemy pestkami granatów. To wspaniałe danie na przyjęcie, ponieważ można przygotować je wcześniej. Podaje się je z arabskim chlebkiem i zieloną sałatą.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    Ciekawi Was, dlaczego ktoś w ogóle dodał przepis, w którym jest tylko jeden składnik? Bo lubię dobrą pieczeń, z jagnięciny dobrej jakości, bez żadnych dodatków - wtedy mogę się naprawdę delektować smakiem mięsa, zwłaszcza jeśli jest średnio wypieczone.

    Autor przepisu: mimichette

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.30min.

    Potrawa ta, wzorowana na klasycznym daniu francuskim zwanym navarin, jest wyjątkowo pyszna. We Francji przyrządza się ją na wiosnę, żeby świętować pojawienie się jagniąt i delikatnych, młodych warzyw. Należy podawać ze świeżo ugotowaną młodą kapustą i bagietką.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.

    Świeżo mielone przyprawy smakują zupełnie inaczej niż gotowy proszek curry i sprawiają, że potrawa ma cudowny aromat. Najlepiej ją podawać z plackami chapatti, jogurtem i ryżem szafranowym.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Ta jagnięcina jest soczysta i niesamowicie pyszna. Piecze się ją z dodatkiem fasolki flageolet. Najlepiej podawać ją z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem.

    Autor przepisu: stella

     
    Brak komentarzy
     
    3godz.30min.

    We francuskiej wiejskiej kuchni jagnięcinę często podaje się z fasolką flageolet. W naszej potrawie wymieszamy ją z ziemniakami i zieloną fasolką szparagową, a całość doprawimy cytryną, czosnkiem oraz rozmarynem. Danie to należy podawać na sposób francuski, czyli z bagietką.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

    1 / 2

    Podobne:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango