Biała kapusta (48)

    Biała kapusta to warzywo o wszechstronnym zastosowaniu - doskonała na surowo jak i duszona, kiszona, gotowana czy zasmażana. Z niej przyrządzimy typowe dania kuchni polskiej - bigos, gołąbki czy farsz do pierogów.

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Surówki z kapusty należą do moich ulubionych - lekkie, chrupiące i pełne witamin. Tym razem dodałam sos ze śmietany i majonezu, ale można dać tylko oliwę.

    Autor przepisu: Miła

     
    5 komentarzy
     
    40min.

    Wiosenna, radośnie zielona młoda kapusta duszona z pachnącym koperkiem, a do tego młode ziemniaczki mmm... Takie dania mogłabym jeść codziennie ;)

    Autor przepisu: marsha

     
    4 komentarze
     
    55min.

    To jeden z moich ulubionych dodatków do dań. Pyszna z mięsem, ziemniakami a na drugi dzień nawet z chlebem.

    Autor przepisu: Urszula Kalupa

     
    3 komentarze
     
    35min.

    Pyszny dodatek do obiadu. Młoda biała kapusta z dodatkiem śmietany. Najbardziej lubię ją ze smażonymi kotletami lub rybą i koniecznie z ziemniakami.

    Autor przepisu: ElaiWlodek

     
    2 komentarze
     
    1godz.

    To bardzo ŁATWY przepis. Mój syn nie cierpi kapusty, ale tę potrawę wcina jak szalony. Może być niskokaloryczna, jeśli użyje się mielonego mięsa indyka i chudą kiełbasę. Nikt nie poczuje różnicy.

    Autor przepisu: Susan

    Podobne:

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż