Ziele angielskie (59)

    Przyprawa o przyjemnym korzennym aromacie, często stosowana w daniach kuchni azjatyckiej. Popularny dodatek do zup, mięsa, sosów, fasolki po bretońsku, a także marynat i przetworów. Spróbujcie także nasze przepisy na korzenne ciasta i chleby.

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.25min.

    Ten pyszny kolorowy chlebek jest wilgotny i można go jeść bez masła. Jest bogaty w przeciwutleniacze, witaminy i mikroelementy, więc bardzo polecamy go jako zdrowe drugie śniadanie.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    4 komentarze
     
    1godz.

    Pierwsze, podstawowe danie podawane na wigilijny stół razem z uszkami. Sprawdź też mój przepis na uszka z grzybami.

    Autor przepisu: Jola

     
    5 komentarzy
     
    50min.

    Smaczne, soczyste mięso podawane na obiad. Najlepiej smakuje z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

    Autor przepisu: Jola

     
    3 komentarze
     
    50min.

    Leczo z pieczarkami i z cukinią, na szynce lub boczku. Bardzo dobra, kolorowa potrawa podawana na ciepło z pieczywem.

    Autor przepisu: Jola

     
    2 komentarze
     
    1godz.5min.

    To klasyczna zupa ogórkowa w wersji bezmięsnej. Ma dużo witaminy C i jest idealna na kaca :) Zamiast ziemniaków ogórkową można też zrobić z ryżem.

    Autor przepisu: oleńka

    Podobne:

    Wanilia
    Wanilia   (281)
    Kumin
    Kumin   (143)
    Goździki
    Goździki   (127)

    Przepisy na Walentynki

    • Ciasteczka walentynkowe z lukrem Ciasteczka walentynkowe z lukrem
    • Deser z płynną czekoladą Deser z płynną czekoladą
    • Tarta warzywna z różyczkami Tarta warzywna z różyczkami
    • Klasyczne włoskie tiramisu Klasyczne włoskie tiramisu
    • Proste fondue serowe Proste fondue serowe