Olej sezamowy (40)

    Olej o lekko orzechowym smaku i zapachu szczególnie popularny w kuchni chińskiej. Jest bogaty w witaminy z grupy B, witaminę A i E oraz składniki mineralne. Doskonały do sałatek i gotowania, ale nie nadaje się do smażenia. Sprawdźcie nasze przepisy i przyrządźcie coś orientalnego!

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    1 komentarz
     
    1godz.30min.

    Pikantny kurczak w orzeszkach ziemnych - prosto z Chin! To proste danie i można nie przestrzegać dokładnie ilości składników, bo i tak się uda. Sos dobrze gęstnieje i jest pyszny!

    Autor przepisu: Arlena

     
    1 komentarz
     
    20min.

    Odkryłam to danie u mojej teściowej w czasie świątecznego rodzinnego posiłku. Jej japońscy przyjaciele, a ma ich wielu, jako że sama jest Japonką, przynieśli wiele wspaniałych dań kuchni japońskiej i ta fasolka stała się jednym z moich ulubionych. Jest lekka i świeża o każdej porze roku.

    Autor przepisu: Cooking_Muse

     
    1 komentarz
     
    10min.

    Ta sałatka jest doskonała na lato, kiedy nie chce się nam jeść nic ciepłego. Jest łatwa, niedroga i bardzo smaczna!

    Autor przepisu: itsjackystabler

     
    1 komentarz
     
    15min.

    Hummus to pyszny dip rodem z Libanu, a tak właściwie jest to zmiksowana i dobrze przyprawiona ciecierzyca! Doskonale smakuje z surowymi warzywami albo z chlebkiem pitta.

    Autor przepisu: nathalie

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Jest to znakomita, lekka, zdrowa sałatka letnia z pysznym sosem, bardzo łatwa i szybka do przygotowania.

    Autor przepisu: PEGW

    Podobne:

    Sos
    Sos   (206)
    Frytki
    Frytki   (11)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż