Ser brie

    To miękki ser pleśniowy z charakterystyczną białką skórką. Doskonale nadaje się na przekąskę, dodatek do wina, do sałatki albo do smażenia. Ma delikatny, aksamitny smak. Sprawdźcie nasze przepisy z tym serkiem!

    16 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    1 komentarz
     
    30min.

    Jest to makaron z kolorowym sosem pełnym świeżych, letnich aromatów. Szparagi i pomidorki obgotowujemy bardzo lekko przed wymieszaniem z gorącym spaghetti i pokrojonym w kostkę serem brie. Kiedy pomidorki pękają, wypływa z nich słodki sok, a pod wpływem temperatury ser lekko się topi.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.15min.

    Lekka sałatka z kurczakiem i serkiem brie. Podaję ją ze świeżą bagietką lub z chrupiącymi grzankami posmarowanymi masłem.

    Autor przepisu: mar_janna

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.35min.

    Pomidory z bazylią to gwarancja smaku! Są niezwykle aromatyczne. Miłośnicy sera niech spróbują ostrzejszego brie, pozostali - łagodniejszego. Danie wyśmienite na ciepło i na zimno.

    Autor przepisu: LISA DELANNOY

     
    Brak komentarzy
     
    55min.

    Planujesz wieczór z przyjaciółmi przy winie? Zastanawiasz się co by tu przygotować? Oto odpowiedź: wspaniała przekąska, prosta acz wykwintna!

    Autor przepisu: ntbella

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Wspaniała propozycja inspirowana francuską kuchnią. Kruche ciasto wypełnione roztopionym serem brie. Cudownie miękkie i wykwintne. Pyszne z krakersami!

    Autor przepisu: Nancy Vejvoda

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    Nic nie smakuje lepiej niż grilowany ser i zupa pomidorowa. To ulepszona wersja z grilowanymi kanapkami z serem Brie i pikantnym kremem pomidorowym z bazylią. Kiedy kanapka zacznie nasiąkać zupą należy ją łamać na kawałki łyżką i nabierać kawałek kromki wraz z zupą.

    Autor przepisu: amanda1432

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    Słodkawy smak skarmelizowanej cebuli i suszonych daktyli nadają temu serowi brie wyjątkowy charakter. Podawać z kromkami bagietki lub z dużymi krakersami.

    Autor przepisu: Sheila Greer

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Szybkie, smaczne i doskonałe na każde przyjęcie - chrupiąca bagietka z serem brie i plasterkami gruszki. Można spróbować z innym owocem.

    Autor przepisu: Cattleya

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Aromatyczna i delikatna przystawka - doskonała z białym winem. Chrupiąca bagietka z serem brie i podsmażonymi świeżymi figami.

    Autor przepisu: nt-bell

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Smakuje wszystkim zwolennikom tych dwóch wspaniałych serów. Idealna na przyjęcia i kolacje rodzinne. Polecam :)

    Autor przepisu: michelkabio

    1 / 2

    Podobne:

    Camembert
    Camembert   (12)
    Gorgonzola
    Gorgonzola   (41)

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango