Kuchnia hawajska

    Kuchnia hawajska kryje w sobie wiele tajemniczych smaków... to nie tylko tuńczyk i ananas! Sprawdźcie sami jakie przepisy dodali nasi użytkownicy!

    8 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    2 komentarze
     
    1godz.5min.

    To łatwe mochi w stylu hawajskim z kokosem i masłem, na bazie mąki ryżowej. Wspaniały deser na każdą imprezę w stylu tropikalnym.

    Autor przepisu: SAXONY

     
    1 komentarz
     
    1godz.15min.

    Pyszne danie z piersi kurczaka, na które przepis dostałam od mojej babci z Hawajów. Doskonałe na kolację we dwoje :)

    Autor przepisu: Tia

     
    1 komentarz
     
    45min.

    Aloha! Tutaj, na Hawajach, portugalskie pączki „malasada" - to jedyne pączki, jakie mamy! Są sprzedawane na kiermaszach i są bardzo popularne. Mamy na wyspach wielu portugalskich potomków. Przepyszne!

    Autor przepisu: IDAJ

     
    Brak komentarzy
     
    11min.

    Tosty hawajskie można znaleźć na rogu każdego niemieckiego miasteczka. Jako student jadałem tosty hawajskie przynajmniej 3 razy w tygodniu. Czasami mam jeszcze na nie straszną ochotę.

    Autor przepisu: hermann

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Ta kusząca hawajska przystawka ze świeżego tuńczyka, awokado, ogórków i przypraw zadowoli nawet najbardziej kompetentnych krytyków kulinarnych.

    Autor przepisu: JULESKICKS2

     
    Brak komentarzy
     
    3godz.20min.

    Na tle tej bułki, której przepis dostalem od dwóch starszych pań na Hawajach, każde podobne pieczywo wypada blado! Zrobisz z niej najlepszy pudding chlebowy oraz najwspanialsze grzanki francuskie jakie można sobie wyobrazić. A spróbuj zanurzyć to w fondue --- PY-CHO-TA!

    Autor przepisu: Kevin Ryan

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.15min.

    Poke to tradycyjna hawajska sałatka z surowego tuńczyka. Choć niektórym danie to może się wydać niekonwencjonalne, to zapewne ucieszy co śmielszych miłośników owoców morza. Dla uzyskania najlepszego smaku tuńczyk musi być naprawdę świeży, ale i mrożony tuńczyk da zadowalające efekty.

    Autor przepisu: Josh Chan

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.15min.

    Ten przepis dostałam od przyjaciółki z Hawajów. Ona zawsze używa świeżych ananasów, a produkt końcowy jest wprost wspaniały. Przepyszne z dodatkiem lodów lub bitej śmietany.

    Autor przepisu: Nina

    1 / 1

    Podobne:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango