Kuchnia hawajska

Kuchnia hawajska kryje w sobie wiele tajemniczych smaków... to nie tylko tuńczyk i ananas! Sprawdźcie sami jakie przepisy dodali nasi użytkownicy!

8 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
2 komentarze
 
1godz.5min.

To łatwe mochi w stylu hawajskim z kokosem i masłem, na bazie mąki ryżowej. Wspaniały deser na każdą imprezę w stylu tropikalnym.

Autor przepisu: SAXONY

 
1 komentarz
 
1godz.15min.

Pyszne danie z piersi kurczaka, na które przepis dostałam od mojej babci z Hawajów. Doskonałe na kolację we dwoje :)

Autor przepisu: Tia

 
1 komentarz
 
45min.

Aloha! Tutaj, na Hawajach, portugalskie pączki „malasada" - to jedyne pączki, jakie mamy! Są sprzedawane na kiermaszach i są bardzo popularne. Mamy na wyspach wielu portugalskich potomków. Przepyszne!

Autor przepisu: IDAJ

 
Brak komentarzy
 
11min.

Tosty hawajskie można znaleźć na rogu każdego niemieckiego miasteczka. Jako student jadałem tosty hawajskie przynajmniej 3 razy w tygodniu. Czasami mam jeszcze na nie straszną ochotę.

Autor przepisu: hermann

 
Brak komentarzy
 
3godz.20min.

Na tle tej bułki, której przepis dostalem od dwóch starszych pań na Hawajach, każde podobne pieczywo wypada blado! Zrobisz z niej najlepszy pudding chlebowy oraz najwspanialsze grzanki francuskie jakie można sobie wyobrazić. A spróbuj zanurzyć to w fondue --- PY-CHO-TA!

Autor przepisu: Kevin Ryan

 
Brak komentarzy
 
40min.

Ta kusząca hawajska przystawka ze świeżego tuńczyka, awokado, ogórków i przypraw zadowoli nawet najbardziej kompetentnych krytyków kulinarnych.

Autor przepisu: JULESKICKS2

 
Brak komentarzy
 
1godz.15min.

Ten przepis dostałam od przyjaciółki z Hawajów. Ona zawsze używa świeżych ananasów, a produkt końcowy jest wprost wspaniały. Przepyszne z dodatkiem lodów lub bitej śmietany.

Autor przepisu: Nina

 
Brak komentarzy
 
2godz.15min.

Poke to tradycyjna hawajska sałatka z surowego tuńczyka. Choć niektórym danie to może się wydać niekonwencjonalne, to zapewne ucieszy co śmielszych miłośników owoców morza. Dla uzyskania najlepszego smaku tuńczyk musi być naprawdę świeży, ale i mrożony tuńczyk da zadowalające efekty.

Autor przepisu: Josh Chan

1 / 1

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż