Żadne inne ciasto nie pachnie tak, jak piernik. Pełen miodu, goździków i cynamonu, często także z dodatkiem migdałów czy orzechów, a najlepiej polany lukrem... Sprawdźcie nasze przepisy na ten zimowy placek i znajdźcie coś dla siebie!
Piernik, za którego przygotowanie należy zabrać się już w połowie listopada. Najlepszy, jaki kiedykolwiek jadłam. Miękki, smaczny i pachnący przyprawami korzennymi. Przełożony powidłami, wiśniami lub masa orzechową. Gości na moim stole co roku :)
Jest to przepis od mojej babci. Ten półsłodki piernik świetnie nadaje się na Boże Narodzenie. Wychowałem się na tym pierniku i zawsze był jednym z moich ulubionych ciast.
Pyszny prawdziwy piernik, którego ciasto najlepiej przygotować na kilka tygodni przed świętami. Jak ciasto odpowiednio dojrzeje, piernik będzie wyśmienity!
To tradycyjny polski pierniki świąteczny z jabłkowym nadzieniem. Wierzcie mi, jest doskonały i łatwy do wykonania.
Pyszny piernik z przepisu cioci, która wspaniale piecze i gotuje mniej lub bardziej tradycyjnie. Tym razem piernik miodowy z dodatkiem mocnej kawy. Duża dawka energii!