Flądra

Najlepsza świeża, grillowana, nad morzem na wakacjach! W domu można ją usmażyć w panierce, dodać do ryby po grecku, albo do zapiekanki i już mamy wspomnienie Jastarni.

12 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
5 komentarzy
 
3godz.20min.

To przepis z książki kucharskiej "Kuchnia polska" z 1975 r., ale zmodyfikowany do wersji "light" :) Bez tłuszczu, za to z aromatyczną bazylią. Można użyć dorsza, karpia, szczupaka, flądry lub sandacza).

Autor przepisu: oleńka

 
2 komentarze
 
35min.

Można ją podawać na ciepło lub na zimno. Grecy jej nie znają, ale za to podziwiają. Smacznego!

Autor przepisu: Agnieszka

 
Brak komentarzy
 
30min.

Fantastyczna ryba z warzywami, z marchewką, pietruszką i selerem. Nie tylko na święta. Palce lizać!

Autor przepisu: Kinia

 
Brak komentarzy
 
45min.

Łatwy i smaczny sposób aby zaimponować rodzinie i gościom daniem, które jest bajecznie proste! Filety są zapieczone z ugotowanymi krewetkami w prostym białym sosie. Wierzch pokrywa stopiony starty parmezan. Jeśli chodzi o wybór ryby, to polecam suma, okonia morskiego (labraksa) lub lucjana czerwonego.

Autor przepisu: MLT

 
Brak komentarzy
 
35min.

Flądra dziś na obiad? Wystarczy oprószyć gotową przyprawą do ryb, skropić cytryną i upiec w piekarniku lub na grillu.

Autor przepisu: Lilla

 
Brak komentarzy
 
20min.

Pikantne danie z lucjana czerwonego z patelni. Można go zastąpić flądrą lub solą i upiec w piekarniku.

Autor przepisu: MARBALET

 
Brak komentarzy
 
3godz.20min.

Chyba nie ma prostszego obiadu niż smażona ryba. Zazwyczaj doprawiam ją mieszanką ziół, ale to kwestia upodobania, więc można eksperymentować!

Autor przepisu: Marta

 
Brak komentarzy
 
1godz.20min.

Ten przepis pochodzi z pięknych wysp - Bermudów. Wspaniała kombinacja przypraw i owoców morza tworzy pełen posiłek! Podawać z ciepłym bochenkiem chrupiącego chleba i skropioną ostrym sosem z sherry.

Autor przepisu: Star Pooley

 
Brak komentarzy
 
1godz.30min.

Dopracowanie tego przepisu do perfekcji zajęło mi trochę czasu. Efekt jest wspaniały: aromatyczny kremowy sos z owocami morza, przekładany płatami makaronu lasagne i mieszanką serów białych. Danie wykwintne!

Autor przepisu: Karena

 
Brak komentarzy
 
25min.

Filety z lucjana czerwonego pokryte mieszaniną pieprzu i ziół, a następnie smażone na dużym ogniu, aż z wierzchu sczernieją. Pikantne i pyszne!

Autor przepisu: Sandra

1 / 2

Podobne:

Pstrąg
Pstrąg   (34)
Dorsz
Dorsz   (85)
Halibut
Halibut   (15)

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż