Flądra

    Najlepsza świeża, grillowana, nad morzem na wakacjach! W domu można ją usmażyć w panierce, dodać do ryby po grecku, albo do zapiekanki i już mamy wspomnienie Jastarni.

    12 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    4 komentarze
     
    3godz.20min.

    To przepis z książki kucharskiej "Kuchnia polska" z 1975 r., ale zmodyfikowany do wersji "light" :) Bez tłuszczu, za to z aromatyczną bazylią. Można użyć dorsza, karpia, szczupaka, flądry lub sandacza).

    Autor przepisu: oleńka

     
    1 komentarz
     
    35min.

    Można ją podawać na ciepło lub na zimno. Grecy jej nie znają, ale za to podziwiają. Smacznego!

    Autor przepisu: Agnieszka

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Fantastyczna ryba z warzywami, z marchewką, pietruszką i selerem. Nie tylko na święta. Palce lizać!

    Autor przepisu: Kinia

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    Ten przepis pochodzi z pięknych wysp - Bermudów. Wspaniała kombinacja przypraw i owoców morza tworzy pełen posiłek! Podawać z ciepłym bochenkiem chrupiącego chleba i skropioną ostrym sosem z sherry.

    Autor przepisu: Star Pooley

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Łatwy i smaczny sposób aby zaimponować rodzinie i gościom daniem, które jest bajecznie proste! Filety są zapieczone z ugotowanymi krewetkami w prostym białym sosie. Wierzch pokrywa stopiony starty parmezan. Jeśli chodzi o wybór ryby, to polecam suma, okonia morskiego (labraksa) lub lucjana czerwonego.

    Autor przepisu: MLT

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    Flądra dziś na obiad? Wystarczy oprószyć gotową przyprawą do ryb, skropić cytryną i upiec w piekarniku lub na grillu.

    Autor przepisu: Lilla

     
    Brak komentarzy
     
    3godz.20min.

    Chyba nie ma prostszego obiadu niż smażona ryba. Zazwyczaj doprawiam ją mieszanką ziół, ale to kwestia upodobania, więc można eksperymentować!

    Autor przepisu: Marta

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Pikantne danie z lucjana czerwonego z patelni. Można go zastąpić flądrą lub solą i upiec w piekarniku.

    Autor przepisu: MARBALET

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.30min.

    Dopracowanie tego przepisu do perfekcji zajęło mi trochę czasu. Efekt jest wspaniały: aromatyczny kremowy sos z owocami morza, przekładany płatami makaronu lasagne i mieszanką serów białych. Danie wykwintne!

    Autor przepisu: Karena

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    Filety z lucjana czerwonego pokryte mieszaniną pieprzu i ziół, a następnie smażone na dużym ogniu, aż z wierzchu sczernieją. Pikantne i pyszne!

    Autor przepisu: Sandra

    1 / 2

    Podobne:

    Pstrąg
    Pstrąg   (36)
    Dorsz
    Dorsz   (85)
    Halibut
    Halibut   (15)

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango