Halibut

    Halibut ma bardzo smaczne mięso, dlatego jest na świecie cenioną rybą. Najczęściej podaje się go w formie filetów i steków.

    15 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    1 komentarz
     
    45min.

    To danie z halibuta rozpływa się w ustach! Pochwały za ten przepis należą się mojej przyszłej teściowej! Słodką śmietankę można zastąpić creme fraiche. Każdy filet powinien mieć od 1,5 cm do 2,5 cm grubości.

    Autor przepisu: Susan W.

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Przepyszne danie, które można przygotować w mgnieniu oka. Rybę zapieka się z pieczarkami i jajkami w sosie śmietanowym. Podawać z puree ziemniaczanym.

    Autor przepisu: stella

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.30min.

    Włoska zupa z halibuta przygotowywana na bazie bulionu warzywnego z dodatkiem tradycyjnych włoskich ziół. Posypać parmezanem i podawać bardzo gorącą.

    Autor przepisu: MRSTWOBEARS

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    Szybki, prosty, smaczny i niezawodny przepis na rybę. Można do niego użyć dowolnego zwartego mięsa z białej ryby, np. młodego dorsza, sandacza lub halibuta.

    Autor przepisu: Karena

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.45min.

    Cioppino to gęsty gulasz z owoców morza pochodzący z Monterey Bay w Kalifornii. Ta wersja powstała w San Diego i ma południowo-zachodni smak. Podawać z dużymi chusteczkami, szczypcami do krabów, dodatkowymi miseczkami na muszle i miskami z wodą do mycia rąk (opcjonalnie). Można użyć różnych rodzajów owoców morza, w zależności od tego, co jest danego dnia w sklepie, na targu, lub co się uda złowić.

    Autor przepisu: Becky Wergers

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    Prosty przepis na halibuta z grilla. Sos sojowy i brązowy cukier dodają to coś, co sprawia, że to danie jest wyjątkowo smaczne.

    Autor przepisu: Duane Glende

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    Smaczny obiad dla całej rodziny. Pyszny mięsisty pieczony halibut podawany z aromatycznymi warzywami.

    Autor przepisu: Hania

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Filety z halibuta marynowane w soku z limonki i ziół są proste i smaczne - wprost idealne na każdą okazję. Salsa ananasowa albo z mango - lub jakakolwiek inna ulubiona - to kropka nad i dla tej grillowanej ryby.

    Autor przepisu: Karen David

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Delikatna potrawa o wyrazistym smaku. Podajemy z białym winem.

    Autor przepisu: California_Prune_Board

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.25min.

    Wyśmienity przepis na halibuta. Marynowany w soku grapefruitowym, oliwie i świeżym majeranku. Polecam!

    Autor przepisu: Christine L.

    1 / 2

    Podobne:

    Pieczona ryba
    Pieczona ryba   (106)
    Filet rybny
    Filet rybny   (140)

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango