Halibut

Halibut ma bardzo smaczne mięso, dlatego jest na świecie cenioną rybą. Najczęściej podaje się go w formie filetów i steków.


 
45min.

To danie z halibuta rozpływa się w ustach! Pochwały za ten przepis należą się mojej przyszłej teściowej! Słodką śmietankę można zastąpić creme fraiche. Każdy filet powinien mieć od 1,5 cm do 2,5 cm grubości.

Autor przepisu: Susan W.

 
Brak komentarzy
 
40min.

Przepyszne danie, które można przygotować w mgnieniu oka. Rybę zapieka się z pieczarkami i jajkami w sosie śmietanowym. Podawać z puree ziemniaczanym.

Autor przepisu: stella

 
Brak komentarzy
 
1godz.30min.

Włoska zupa z halibuta przygotowywana na bazie bulionu warzywnego z dodatkiem tradycyjnych włoskich ziół. Posypać parmezanem i podawać bardzo gorącą.

Autor przepisu: MRSTWOBEARS

 
Brak komentarzy
 
35min.

Szybki, prosty, smaczny i niezawodny przepis na rybę. Można do niego użyć dowolnego zwartego mięsa z białej ryby, np. młodego dorsza, sandacza lub halibuta.

Autor przepisu: Karena

 
Brak komentarzy
 
2godz.45min.

Cioppino to gęsty gulasz z owoców morza pochodzący z Monterey Bay w Kalifornii. Ta wersja powstała w San Diego i ma południowo-zachodni smak. Podawać z dużymi chusteczkami, szczypcami do krabów, dodatkowymi miseczkami na muszle i miskami z wodą do mycia rąk (opcjonalnie). Można użyć różnych rodzajów owoców morza, w zależności od tego, co jest danego dnia w sklepie, na targu, lub co się uda złowić.

Autor przepisu: Becky Wergers

 
Brak komentarzy
 
25min.

Prosty przepis na halibuta z grilla. Sos sojowy i brązowy cukier dodają to coś, co sprawia, że to danie jest wyjątkowo smaczne.

Autor przepisu: Duane Glende

 
Brak komentarzy
 
20min.

Filety z halibuta marynowane w soku z limonki i ziół są proste i smaczne - wprost idealne na każdą okazję. Salsa ananasowa albo z mango - lub jakakolwiek inna ulubiona - to kropka nad i dla tej grillowanej ryby.

Autor przepisu: Karen David

 
Brak komentarzy
 
1godz.20min.

Smaczny obiad dla całej rodziny. Pyszny mięsisty pieczony halibut podawany z aromatycznymi warzywami.

Autor przepisu: Hania

 
Brak komentarzy
 
1godz.25min.

Wyśmienity przepis na halibuta. Marynowany w soku grapefruitowym, oliwie i świeżym majeranku. Polecam!

Autor przepisu: Christine L.

 
Brak komentarzy
 
30min.

Na półkach chłodniczych działów rybnych w supermarketach wędzonego halibuta można kupić w postaci plasterków zapakowanych próżniowo. Takie plasterki podgrzewa się na patelni bardzo szybko do właściwej temperatury.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

1 / 2

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Polecamy nasze artykuły!

  • Szparagi - jak je przechowywać i gotować Szparagi - jak je przechowywać i gotować
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Wszystko o drożdżach Wszystko o drożdżach
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt