Szynka parmeńska (30)

Prosciutto di Parma to flagowy produkt Włoch. Pokrojona w cienkie, prawie przezroczyste plasterki, zachwyca aromatem i oryginalnym smakiem. Doskonała na przystawkę w połączeniu z warzywami lub owocami. Sprawdźcie nasze przepisy z szynką parmeńską w daniach z makaronem, grzybami, a nawet rybami.

Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
Brak komentarzy
 
15min.

Prosciutto, czyli szynka parmeńska, doskonale pasuje do serów, warzyw, a nawet owoców. Nie spędzając dużo czasu w kuchni można przygotować z niej przystawki, które zachwycą gości!

Autor przepisu: ntbella

 
2 komentarze
 
25min.

Potrawa ta, która powstała w latach dwudziestych zeszłego wieku w nowojorskiej restauracji Delmonico’s, tradycyjnie przyrządzana jest z szynki lub bekonu i kalorycznego sosu maślanego. My przygotujemy chudszy, jogurtowy sos holenderski i użyjemy chudszej szynki parmeńskiej.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
1 komentarz
 
23min.

Jajka w koszulkach smakują rewelacyjnie z szynką i szparagami oraz błyskawicznym sosem holenderskim. Podawać z gotowanym na parze szpinakiem lub fasolką szparagową.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

 
Brak komentarzy
 
30min.

Ach, raclette! Właśnie wróciłem ze Szwajcarii, a w związku z moją nową pasją, jaką jest gotowanie - po prostu musiałem zapytać o ten przepis. Nie jest to przepis sensu stricto, ale raczej lista składników, które doskonale do siebie pasują. Jako, że większość ludzi nie ma w domu konika, w którym można by upiec wielki kawał sera, zaadaptowałem ten przepis na domowe urządzenie do raclette.

Autor przepisu: hermann

 
Brak komentarzy
 
45min.

Saltimbocca znaczy po włosku skacze do ust, a te zawijane zrazy z kurczaka z całą pewnością to robią!

Autor przepisu: Sue

Polecamy nasze artykuły!

  • Wszystko o dyni Wszystko o dyni
  • Przetwory owocowe Przetwory owocowe
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt