Kuchnia libańska (29)

    Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. Królują w niej sałatki, dipy, zupy jarzynowe, potrawy z ryb i jagnięciny. Masz ochotę na smakowitą egzotykę? Sprawdź nasze przepisy i przygotuj coś oryginalnego!

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Bulgur
    Bulgur   (21)
    Hummus
    Hummus   (11)
    Jagnięcina
    Jagnięcina   (69)

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    1 komentarz
     
    2godz.10min.

    Pyszna sałatka z kaszy bulgur, pełna pomidorów, dymki i ogórka, doprawiona w tradycyjny sposób świeżą miętą i sokiem z cytryny.

    Autor przepisu: jen

     
    3 komentarze
     
    30min.

    Ta tabula różni się od tradycyjnej - w tym przepisie zamiast kaszy bulgur (typowo wschodniej) użyta jest komosa ryżowa. Jest to świetna potrawa podczas upalnego lata.

    Autor przepisu: syneva

     
    1 komentarz
     
    5min.

    Oto hummus bez tahini (więc tani!), bardzo lubiany przez moje dzieci. Jego zrobienie zabiera dosłownie parę minut. Idealny jako dip do krakersów i warzyw, albo na kanapkę.

    Autor przepisu: Donalyn

     
    1 komentarz
     
    1godz.30min.

    Bliskowschodnia potrawa o cudownie prostym smaku. Podawać z ryżem, kuskusem lub czymkolwiek, co lubisz.

    Autor przepisu: DUKENMAGGIE

     
    1 komentarz
     
    10min.

    Robię ten humus bardzo często. Zrobienie go zajmuje dosłownie kilka minut. No i jest zdrowszy od tych z olejem. Ilość składników, zwłaszcza ostrych papryczek jalapeño, można regulować stosownie do upodobań. Podawać z chipsami z chleba pita lub kawałkami świeżych warzyw. Aby hummus był trochę rzadszy, wystarczy dodać nieco więcej płynu z puszki z ciecierzycą.

    Autor przepisu: ELOVINGS

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż