Mule

Mule - inaczej omułki - to pyszne małe małże, które doskonale nadają się na przystawkę lub wykwintną przekąskę. Sprawdźcie nasze przepisy.

12 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
Brak komentarzy
 
50min.

To prosty przepis. Większość czasu zajmuje przygotowanie małży; gotowanie jest już bardzo szybkie. Gdy zjecie już mule, pomaczajcie chleb w maślanym sosie winnym.

Autor przepisu: Christine

 
Brak komentarzy
 
55min.

Wspaniały gulasz z owoców morza! Podawać z bochenkiem ciepłego, chrupiącego chleba, który będzie można maczać w sosie!

Autor przepisu: Star Pooley

 
Brak komentarzy
 
2godz.45min.

Cioppino to gęsty gulasz z owoców morza pochodzący z Monterey Bay w Kalifornii. Ta wersja powstała w San Diego i ma południowo-zachodni smak. Podawać z dużymi chusteczkami, szczypcami do krabów, dodatkowymi miseczkami na muszle i miskami z wodą do mycia rąk (opcjonalnie). Można użyć różnych rodzajów owoców morza, w zależności od tego, co jest danego dnia w sklepie, na targu, lub co się uda złowić.

Autor przepisu: Becky Wergers

 
Brak komentarzy
 
1godz.40min.

To tradycyjna wersja paelii - wyłącznie z owocami morza - pochodzi z Walencji, wschodniego regionu Hiszpanii. Zobacz nasz przepis video z tą paellą.

Autor przepisu: Luis Luna

 
Brak komentarzy
 
40min.

Ta prosta zupa rybna to klasyczne danie francuskiej kuchni rodem z Marsylii. Podawać z kromką gorącego tosta posmarowanego łyżką sosu rouille.

Autor przepisu: Mary Young

 
Brak komentarzy
 
12min.

Odrobina skórki cytrynowej wprowadzi na talerze promienie słońca. W połączeniu z małżami, tymiankiem i białym winem tworzy cudowną kompozycję.

Autor przepisu: etoiledemer

 
Brak komentarzy
 
2godz.45min.

Wspaniały gulasz z owoców morza. Niezwykle aromatyczny bukiet smaków dzięki dodatkowi ziół, papryczki chili i białego wina! Najlepiej smakuje podawany z ryżem i świeżą sałatką.

Autor przepisu: DeeDee Henderson

 
Brak komentarzy
 
35min.

Wspaniała przystawka wyrafinowanego obiadu. Pęczek ziół obejmuje: natkę pietruszki, tymianek i liść laurowy (czasem też szczypiorek), związane sznurkiem.

Autor przepisu: mimichette

 
Brak komentarzy
 
5godz.

Wychowałem się na wschodnim wybrzeżu USA, w stanie Rhode Island, gdzie owoce morze są podstawą kuchni. To wspaniały przepis, bo owoce morza naprawdę piecze się na plaży! Wymaga dużo pracy, ale warto! Trzeba tylko zebrać sporo kamieni i wodorostów.

Autor przepisu: Star Pooley

 
Brak komentarzy
 
1godz.30min.

Najsłynniejsze danie hiszpańskie, przygotowywane na wielkiej patelni zwanej paelierą. Kurczak, skorupiaki, kiełbasa chorizo. Bardzo aromatyczne i smakowite.

Autor przepisu: Christine

1 / 2

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż