Mule

    Mule - inaczej omułki - to pyszne małe małże, które doskonale nadają się na przystawkę lub wykwintną przekąskę. Sprawdźcie nasze przepisy.

    12 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.45min.

    Cioppino to gęsty gulasz z owoców morza pochodzący z Monterey Bay w Kalifornii. Ta wersja powstała w San Diego i ma południowo-zachodni smak. Podawać z dużymi chusteczkami, szczypcami do krabów, dodatkowymi miseczkami na muszle i miskami z wodą do mycia rąk (opcjonalnie). Można użyć różnych rodzajów owoców morza, w zależności od tego, co jest danego dnia w sklepie, na targu, lub co się uda złowić.

    Autor przepisu: Becky Wergers

     
    Brak komentarzy
     
    50min.

    To prosty przepis. Większość czasu zajmuje przygotowanie małży; gotowanie jest już bardzo szybkie. Gdy zjecie już mule, pomaczajcie chleb w maślanym sosie winnym.

    Autor przepisu: Christine

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.40min.

    To tradycyjna wersja paelii - wyłącznie z owocami morza - pochodzi z Walencji, wschodniego regionu Hiszpanii. Zobacz nasz przepis video z tą paellą.

    Autor przepisu: Luis Luna

     
    Brak komentarzy
     
    55min.

    Wspaniały gulasz z owoców morza! Podawać z bochenkiem ciepłego, chrupiącego chleba, który będzie można maczać w sosie!

    Autor przepisu: Star Pooley

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.45min.

    Wspaniały gulasz z owoców morza. Niezwykle aromatyczny bukiet smaków dzięki dodatkowi ziół, papryczki chili i białego wina! Najlepiej smakuje podawany z ryżem i świeżą sałatką.

    Autor przepisu: DeeDee Henderson

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Ta prosta zupa rybna to klasyczne danie francuskiej kuchni rodem z Marsylii. Podawać z kromką gorącego tosta posmarowanego łyżką sosu rouille.

    Autor przepisu: Mary Young

     
    Brak komentarzy
     
    12min.

    Odrobina skórki cytrynowej wprowadzi na talerze promienie słońca. W połączeniu z małżami, tymiankiem i białym winem tworzy cudowną kompozycję.

    Autor przepisu: etoiledemer

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    Wspaniała przystawka wyrafinowanego obiadu. Pęczek ziół obejmuje: natkę pietruszki, tymianek i liść laurowy (czasem też szczypiorek), związane sznurkiem.

    Autor przepisu: mimichette

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.30min.

    Najsłynniejsze danie hiszpańskie, przygotowywane na wielkiej patelni zwanej paelierą. Kurczak, skorupiaki, kiełbasa chorizo. Bardzo aromatyczne i smakowite.

    Autor przepisu: Christine

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    Ta sałatka ze świeżych owoców morza. Wspaniała jako przystawka lub danie na upalne lato. Aby oszczędzić sobie czasu i pracy, najlepiej kupić owoce morza już oczyszczone.

    Autor przepisu: Aldo

    1 / 2

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango