Oregano (162)

    Oregano - inaczej lebiodka - to popularna roślina przyprawowa. Jest jednym ze składników ziół prowansalskich. Wspaniale wzbogaca smak i aromat sosów, czy sałatek. Jest częstym dodatkiem do pizzy lub dań mięsnych.

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    To prosty i szybki przepis na przepyszne danie. Wszystko, czego do niego potrzebujesz to kilka przypraw, no i oczywiście kurczak! Ilość przypraw zależy od indywidualnych upodobań - można dodać mniej lub więcej. Smacznego!

    Autor przepisu: Carolyn Stilwell

     
    1 komentarz
     
    40min.

    To właśnie tego przepisu na grecką sałatkę szukasz! Ogórek, papryka, oliwki, ser feta wymieszane z soczystymi pomidorami. Rewelacja na każdą okazję! Zobaczcie nasz przepis video!

    Autor przepisu: Diana

     
    9 komentarzy
     
    20min.

    Wspaniała włoska przystawka, którą doprawialiśmy i ulepszaliśmy przez lata. Mam nadzieję, że przypadnie wszystkim do gustu.

    Autor przepisu: robynne

     
    6 komentarzy
     
    15min.

    Szybkie do przygotowania i przepyszne tosty czosnkowe, które pasują do każdego dania kuchni włoskiej. Roztopiona mozzarella nie jest obowiązkowa, ale smakuje pysznie!

    Autor przepisu: Clair

     
    6 komentarzy
     
    1godz.20min.

    Fakes jest podstawą w greckiej kuchni, a przede wszystkim jest bardzo sycącym posiłkiem. Tradycyjnie podaje się ją z odrobiną oliwy z oliwek i dużą ilością octu. Ocet nie jest oczywiście obowiązkowym dodatkiem, ale warto spróbować - sprawia, że soczewica jest lżejsza i dodaje inny wymiar smaku!

    Autor przepisu: Diana Moutsopoulos

    Podobne:

    Bazylia
    Bazylia   (262)
    Tymianek
    Tymianek   (273)
    Majeranek
    Majeranek   (108)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż