Pikantne kapary to nic innego jak małe, zielone pączki kwiatowe kiszone w occie. Są bardzo popularne w kuchni śródziemnomorskiej, gdzie stosuje się je do dań z ryb, owoców morza i makaronu. Polecamy jako dodatek do sosów i sałatek. Sprawdźcie nasze przepisy z kaparami!
Lubię, kiedy sosu jest więcej niż makaronu. W tym przepisie używam więc więcej sosu pomidorowego niż podają inne przepisy na to spaghetti. Sos pomidorowy domowej roboty smakuje najlepiej, ale kupny też wychodzi świetnie.
Ta przystawka zawsze robi furorę. Wymieszaj wędzonego łososia z jogurtem, kaparami i koperkiem, napełnij nim pieczone skórki ziemniaczane, a zobaczysz, że będzie to hit Twojego przyjęcia! Zobacz nasz przepis video z tą przystawką.
Ta sałatka ziemniaczana z jajkami i szynką może być wspaniałym daniem głównym. Smakuje wyśmienicie z sosem tatarskim.
Smaczna i bardzo treściwa tradycyjna rosyjska zupa z dodatkiem grzybów leśnych i 3 rodzajów mięsa gotowanych w aromatycznym bulionie wołowym. Zupa ta jest często podawana z kieliszkiem wódki.
Sałatki z wędzonym łososiem należą do moich ulubionych - lekkie, aromatyczne i zdrowe. Tym razem z rukolą, papryką i pomidorem. Zamiast rukoli można dać szpinak.