Koper włoski (54)

    Koper włoski to inaczej fenkuł. Ma delikatny, anyżkowy smak i jest pełen witamin. W polskiej kuchni niedoceniany – a szkoda! Sprawdźcie przepisy i przyrządźcie to znakomite warzywo na swój ulubiony sposób.

    Najpopularniejsze przepisy na koper włoski:

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    Chrupiąca, zimowa sałatka ze świeżego kopru włoskiego (fenkułu), rukoli, pomarańczy i niczego więcej. Jeśli nie możecie znaleźć czerwonych pomarańczy, możecie użyć zwykłych, ale czerwone smakują lepiej! To doskonała przystawka na zimowe imprezy.

    Autor przepisu: Kathrin75

     
    3 komentarze
     
    25min.

    Wyrafinowana zupa, a jaka prosta! Cukinia i fenkuł (koper włoski) w połączeniu z bulionem drobiowym i odrobiną curry tworzą cudowną zupę, która najlepiej smakuje gdy jest właśnie sezon na te warzywa.

    Autor przepisu: Diana

     
    1 komentarz
     
    45min.

    Wspaniały przepis na lekką sałatkę pochodzący z kuchni włoskiej. Tradycyjnie podaje się ją na liściach różnego rodzaju sałat. Tutaj z rukolą. Pyszne!

    Autor przepisu: Barrett

     
    Brak komentarzy
     
    55min.

    Ta warzywna zapiekanka jest przepyszna. Koper włoski, cebula, jajka, śmietana i musztarda - są lekko podgotowane, utłuczone i zapieczone. Można ją też upiec w kokilkach.

    Autor przepisu: marniclarno

     
    Brak komentarzy
     
    10min.

    Prosta i szybka surówka z kopru włoskiego, czyli fenkułu. Najlepiej ją odstawić na chwilę aby się przegryzła, a fenkuł zmiękł.

    Autor przepisu: apfel

    Podobne:

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż