Koper włoski  (52)

Koper włoski to inaczej fenkuł. Ma delikatny, anyżkowy smak i jest pełen witamin. W polskiej kuchni niedoceniany – a szkoda! Sprawdźcie przepisy i przyrządźcie to znakomite warzywo na swój ulubiony sposób.


Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
Brak komentarzy
 
15min.

Chrupiąca, zimowa sałatka ze świeżego kopru włoskiego (fenkułu), rukoli, pomarańczy i niczego więcej. Jeśli nie możecie znaleźć czerwonych pomarańczy, możecie użyć zwykłych, ale czerwone smakują lepiej! To doskonała przystawka na zimowe imprezy.

Autor przepisu: Kathrin75

 
25min.

Wyrafinowana zupa, a jaka prosta! Cukinia i fenkuł (koper włoski) w połączeniu z bulionem drobiowym i odrobiną curry tworzą cudowną zupę, która najlepiej smakuje gdy jest właśnie sezon na te warzywa.

Autor przepisu: Diana

 
45min.

Wspaniały przepis na lekką sałatkę pochodzący z kuchni włoskiej. Tradycyjnie podaje się ją na liściach różnego rodzaju sałat. Tutaj z rukolą. Pyszne!

Autor przepisu: Barrett

 
Brak komentarzy
 
3godz.30min.

Biała zupa rybna z karpia, z dodatkiem szpinaku. Kaszę pęczak smaży się z boczkiem i cebulą na wywarze rybnym i podaje się osobno.

Autor przepisu:StawyMilickie

 
Brak komentarzy
 
1godz.35min.

Jest to treściwa zupa z różnych warzyw, która ma bardzo delikatny smak. Najlepiej przyrządzać ją na wywarze domowej roboty, choć można go też zastąpić rosołkiem w kostce lub proszku. Jeśli używamy kostki bulionowej, nie powinniśmy dodawać soli od razu, lecz dopiero po spróbowaniu, pod koniec gotowania.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przetwory owocowe Przetwory owocowe
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Wszystko o drożdżach Wszystko o drożdżach
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt