Polędwica wołowa (31)

Polędwica to najszlachetniejsza część wołowiny. Soczyste i delikatne mięso, doskonałe na stek lub na surowo - jako tatar lub carpaccio. Świetnie nadaje się też na pieczeń i na gulasz, bo dość szybko się ją przyrządza. Wypróbujcie nasze przepisy!

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Stek wołowy
Stek wołowy   (19)

Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
1 komentarz
 
4godz.20min.

Danie na specjalną okazję, którego nikt nie zapomni! To fondue jest wyjątkowo smaczne, bo mięso marynuje się godzinami zanim się je usmaży. Ponadto, zawsze przygotowuję własny sos chrzanowy i sos barbecue, które podaję jako dipy. To będzie hit na Twojej imprezie!

Autor przepisu: Kochmuse

 
Brak komentarzy
 
20min.

Przepis na stek z polędwicy, któremu towarzyszy aromatyczny sos z czerwonego wina, szalotki i octu balsamicznego. Doskonale pasuje do niego lampka czerwonego wina.

Autor przepisu: atsirou

 
3 komentarze
 
1godz.10min.

Wspaniały przepis na soczystą polędwicę wołową. Mięso nie wymaga marynowania, a po upieczeniu jest i tak pysznie kruche.

Autor przepisu: Fiola

 
3 komentarze
 
15min.

Mięso na tatara musi być bardzo świeże, to samo dotyczy jajek. Dodatki zaś zależą od indywidualnych upodobań - w tym przepisie podaję jedynie podstawowe. Dobry jako przystawka, zakąska, doskonały na imprezy!

Autor przepisu: apfel

 
1 komentarz
 
50min.

Nie ma prostszego przepisu - poza dobrym kawałkiem wołowiny potrzeba do niego jedynie soli i czosnku. Zwykle podaję tę pieczeń z ziemniakami i zielonymi warzywami, ale smakuje też pysznie z frytkami i sałatą.

Autor przepisu: elisabeth

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż