Polędwica wołowa (31)

    Polędwica to najszlachetniejsza część wołowiny. Soczyste i delikatne mięso, doskonałe na stek lub na surowo - jako tatar lub carpaccio. Świetnie nadaje się też na pieczeń i na gulasz, bo dość szybko się ją przyrządza. Wypróbujcie nasze przepisy!

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Stek wołowy
    Stek wołowy   (19)

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    1 komentarz
     
    4godz.20min.

    Danie na specjalną okazję, którego nikt nie zapomni! To fondue jest wyjątkowo smaczne, bo mięso marynuje się godzinami zanim się je usmaży. Ponadto, zawsze przygotowuję własny sos chrzanowy i sos barbecue, które podaję jako dipy. To będzie hit na Twojej imprezie!

    Autor przepisu: Kochmuse

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Przepis na stek z polędwicy, któremu towarzyszy aromatyczny sos z czerwonego wina, szalotki i octu balsamicznego. Doskonale pasuje do niego lampka czerwonego wina.

    Autor przepisu: atsirou

     
    3 komentarze
     
    1godz.10min.

    Wspaniały przepis na soczystą polędwicę wołową. Mięso nie wymaga marynowania, a po upieczeniu jest i tak pysznie kruche.

    Autor przepisu: Fiola

     
    3 komentarze
     
    15min.

    Mięso na tatara musi być bardzo świeże, to samo dotyczy jajek. Dodatki zaś zależą od indywidualnych upodobań - w tym przepisie podaję jedynie podstawowe. Dobry jako przystawka, zakąska, doskonały na imprezy!

    Autor przepisu: apfel

     
    1 komentarz
     
    50min.

    Nie ma prostszego przepisu - poza dobrym kawałkiem wołowiny potrzeba do niego jedynie soli i czosnku. Zwykle podaję tę pieczeń z ziemniakami i zielonymi warzywami, ale smakuje też pysznie z frytkami i sałatą.

    Autor przepisu: elisabeth

    Podobne:

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż