Pęczak (20)

    Pęczak - inaczej pęcak - to rodzaj kaszy jęczmiennej. To zdrowy, smaczny i sycący dodatek do obiadu lub składnik sałatek czy dodatek do zup. Sprawdźcie nasze przepisy i jedzcie go jak najczęściej, bo to samo zdrowie!

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.40min.

    Tradycyjna szkocka zupa. Zamiast pęczaku można dodać 0,5 kg ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę. Zobaczcie nasz przepis video z tą zupą.

    Autor przepisu: briony

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.45min.

    Zdrowa i pyszna zupa bezmięsna z kaszą pęczak, ciecierzycą i warzywami. Jest bardzo sycąca, więc idealnie nadaje się na jesień i zimę.

    Autor przepisu: BEAKER1

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.15min.

    Doskonała zupa na zimowe dni, pachnąca pieczarkami, sycąca dzięki kaszy pęczak i warzywom. Prosta i pyszna.

    Autor przepisu: SANDI149

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.5min.

    Pyszna sycąca zupa pochodząca z kuchni włoskiej, pełna warzyw, z dodatkiem pancetty, fasoli cannellini oraz pęczaku.

    Autor przepisu: Erinn

     
    Brak komentarzy
     
    3godz.30min.

    Biała zupa rybna z karpia, z dodatkiem szpinaku. Kaszę pęczak smaży się z boczkiem i cebulą na wywarze rybnym i podaje się osobno.

    Autor przepisu: StawyMilickie

    Podobne:

    Przepisy na Wielkanoc

    • Babka Babka
    • Śniadanie wielkanocne Śniadanie wielkanocne
    • Mazurek Mazurek
    • Makowiec Makowiec
    • Biała kiełbasa Biała kiełbasa