Kapusta kiszona (58)

Kapusta kiszona cechuje się długą trwałością i silnym kwaśnym smakiem. Jest bardzo popularna w Polsce i przygotowuje się z niej tradycyjne polskie potrawy: bigos, farsz do pierogów i uszek, kapuśniak i inne wspaniałe dania.

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
Brak komentarzy
 
4godz.15min.

Wspaniały smak, a potrawa naprawdę łatwa. Podaj z bułkami, a uzyskasz kompletny posiłek.

Autor przepisu: Michele O'Sullivan

 
14 komentarzy
 
2godz.20min.

Sekret pysznego bigosu tkwi w "przegryzieniu" się wszystkich smaków. Dlatego im dłużej bigos się gotuje lub odgrzewa, tym jest smaczniejszy! Najlepszy jest po kilku dniach.

Autor przepisu:oleńka

 
4 komentarze
 
2godz.25min.

Klasyczny przepis na pierogi z kiszoną kapustą i grzybami. Bardzo aromatyczne, doskonałe nie tylko na wigilijny stół!

Autor przepisu:apfel

 
1 komentarz
 
1godz.45min.

Przepis na tradycyjny kapuśniak na żeberkach, z ziemniakami i boczkiem. Sycąca i zdrowa zupa, która może stanowić cały obiad jeśli się ją poda z chlebem.

Autor przepisu:apfel

 
1 komentarz
 
12godz.

To pyszne danie, które figuruje na wigilijnym stole zamiast grochu z kapustą. Pyszny dodatek do obiadu, albo nawet cały obiad, jeśli jeść ją z chlebem. Bogata w kalorie i witaminę C, więc idealna na jesień i zimę!

Autor przepisu:oleńka

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Wszystko o dyni Wszystko o dyni
  • Przetwory owocowe Przetwory owocowe
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt