Zaloguj się Zarejestruj się

Kapusta kiszona (58)

Kapusta kiszona cechuje się długą trwałością i silnym kwaśnym smakiem. Jest bardzo popularna w Polsce i przygotowuje się z niej tradycyjne polskie potrawy: bigos, farsz do pierogów i uszek, kapuśniak i inne wspaniałe dania.

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
Brak komentarzy
 
4godz.15min.

Wspaniały smak, a potrawa naprawdę łatwa. Podaj z bułkami, a uzyskasz kompletny posiłek.

Autor przepisu: Michele O'Sullivan

 
24 komentarze
 
2godz.20min.

Sekret pysznego bigosu tkwi w "przegryzieniu" się wszystkich smaków. Dlatego im dłużej bigos się gotuje lub odgrzewa, tym jest smaczniejszy! Najlepszy jest po kilku dniach.

Autor przepisu: oleńka

 
3 komentarze
 
2godz.25min.

Klasyczny przepis na pierogi z kiszoną kapustą i grzybami. Bardzo aromatyczne, doskonałe nie tylko na wigilijny stół!

Autor przepisu: apfel

 
2 komentarze
 
45min.

Kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem to prosta i zdrowa surówka, która jest idealna na obiad, do kotletów albo do ryby. Jeśli nie lubicie kminku, możecie go opuścić.

Autor przepisu: apfel

 
2 komentarze
 
40min.

Ten przepis jest jednym z ulubionych przepisów naszej rodziny. Przekazujemy go z pokolenia na pokolenie. Tradycyjnie gotujemy je na Boże Narodzenie, ale można je przygotować na jakąkolwiek specjalną okazję. Jest przy nich trochę pracy, ale się opłaca! Ugotowane pierogi można podsmażyć z cebulką i podać ze śmietaną.

Autor przepisu: TAB

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż