Kapusta kiszona (63)

    Kapusta kiszona cechuje się długą trwałością i silnym kwaśnym smakiem. Jest bardzo popularna w Polsce i przygotowuje się z niej tradycyjne polskie potrawy: bigos, farsz do pierogów i uszek, kapuśniak i inne wspaniałe dania.

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    4godz.15min.

    Wspaniały smak, a potrawa naprawdę łatwa. Podaj z bułkami, a uzyskasz kompletny posiłek.

    Autor przepisu: Michele O'Sullivan

     
    41 komentarzy
     
    2godz.20min.

    Sekret pysznego bigosu tkwi w "przegryzieniu" się wszystkich smaków. Dlatego im dłużej bigos się gotuje lub odgrzewa, tym jest smaczniejszy! Najlepszy jest po kilku dniach.

    Autor przepisu: oleńka

     
    5 komentarzy
     
    45min.

    Kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem to prosta i zdrowa surówka, która jest idealna na obiad, do kotletów albo do ryby. Jeśli nie lubicie kminku, możecie go opuścić.

    Autor przepisu: apfel

     
    3 komentarze
     
    2godz.25min.

    Klasyczny przepis na pierogi z kiszoną kapustą i grzybami. Bardzo aromatyczne, doskonałe nie tylko na wigilijny stół!

    Autor przepisu: apfel

     
    3 komentarze
     
    1godz.45min.

    Przepis na tradycyjny kapuśniak na żeberkach, z ziemniakami i boczkiem. Sycąca i zdrowa zupa, która może stanowić cały obiad jeśli się ją poda z chlebem.

    Autor przepisu: apfel

    Podobne:

    Przepisy na Walentynki

    • Ciasteczka walentynkowe z lukrem Ciasteczka walentynkowe z lukrem
    • Deser z płynną czekoladą Deser z płynną czekoladą
    • Tarta warzywna z różyczkami Tarta warzywna z różyczkami
    • Klasyczne włoskie tiramisu Klasyczne włoskie tiramisu
    • Proste fondue serowe Proste fondue serowe