Kawa

Kawa z mlekiem, cappuccino, kawa mrożona, z lodami albo z bitą śmietaną... to wspaniały, aromatyczny napój, który wszyscy lubią - zwłaszcza rano! Spróbujcie nasze przepisy i zaparzcie sobie swoją ulubioną kawę.

16 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
1 komentarz
 
15min.

To „podróbka” mrożonego cappuccino! Bardzo łatwa w przygotowaniu i bardzo dobra!

Autor przepisu: Christy Grigor

 
Brak komentarzy
 
5min.

Połączenie kawy, lodów czekoladowych, syropu czekoladowego i bitej śmietany to świetna energetyczna mieszanka!

Autor przepisu: Susan

 
Brak komentarzy
 
4min.

Zimny i stawiający na nogi mleczny koktajl kawowo-czekoladowy. Dla smakoszy likierów można dodać do kawy likier Kahluha lub Baileys.

Autor przepisu: Janice

 
Brak komentarzy
 
1dzień5min.

Wszyscy moi znajomi uwielbiają tę oszronioną kawę. Przed wlaniem kawy do szklanki możesz, wykorzystując syrop czekoladowy, zrobić falujące wzorki na wewnętrznych ściankach szklanki. Udekorować na wierzchu bitą śmietaną.

Autor przepisu: WENDYCAIN

 
Brak komentarzy
 
10min.

Idealna w upalne popołudnie... Przygotowana z kawy rozpuszczalnej, mleka i lodów waniliowych. Pyszna!

Autor przepisu: SzybkieGotowanie

 
1 komentarz
 
10min.

Ta mocna kawa ze słodkim skondensowanym mlekiem i schłodzone lodem to najlepszy smakołyk z Azji Południowo-Wschodniej. Polubią ją nawet ci, którzy lubią jedynie czarną kawę. Podawać w gorące letnie dni lub jako podwieczorek. Nauczyliśmy się tego przepisu w Wietnamie i teraz pijemy niemalże każde espresso w ten sposób.

Autor przepisu: Joseph and Joyanna

 
Brak komentarzy
 
10min.

Ten przepis na kawę mocha jest bardzo prosty. Trzeba dodać do kawy tylko trochę kakao, cukru i mleka i wypić duszkiem!

Autor przepisu: Johanna Adams

 
Brak komentarzy
 
14dni1godz.

Pysznie aromatyczny domowy likier ze świeżo palonej kawy z dodatkiem wanilii. Im dłużej likier stoi, tym zyskuje na smaku!

Autor przepisu: ElaiWlodek

 
Brak komentarzy
 
7min.

Ten przepis mam od męża, który jest baristą. Niedawno dostaliśmy ekspres do kawy i bardzo dokładnie wybieramy kawę, zwykle jest to arabica. Jeśli nie macie w domu ekspresu, możecie użyć mocnej kawy z zaparzacza.

Autor przepisu: Anizou

 
Brak komentarzy
 
5min.

Wspaniały, chłodny, kremowy napój, idealny na lato! Proporcje można dopasować według smaku.

Autor przepisu: IRONCHEF

1 / 2

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Tiramisu
Tiramisu   (34)

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż