Polewa czekoladowa

    Bardziej maślana, lub z gorzkiej czekolady, chrupiąca lub miękka - mamy przepisy na polewę czekoladową w każdym wydaniu!

    9 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    1 komentarz
     
    20min.

    To bogata polewa z ciemnej czekolady, która ma mnóstwo zastosowań. Może być schłodzona i ubita i posłużyć jako krem do ciast albo tortu, albo lub po prostu ciepłą można polać bezpośrednio dowolne ciasto. Nie łamie się!

    Autor przepisu: INGRIDEVOGEL

     
    3 komentarze
     
    20min.

    To jedyny przepis na krem, który potrzebujesz! Tylko trzy składniki tworzą niebiańsko pyszny czekoladowy krem doskonały do przekładania tortów, biszkoptów czy dekorowania babeczek. Zobacz nasz przepis video!

    Autor przepisu: Magda

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    Polewa do babki czekoladowej.

    Autor przepisu: Marsha

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    Polewa czekoladowa, która zastygając twardnieje. Używać na ciastach czekoladowych lub na ciasteczkach.

    Autor przepisu: CCACHEF

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    Bogata polewa czekoladowa do ciast, tortów, ciastek i ciasteczek. Przechowywać w temperaturze pokojowej.

    Autor przepisu: Robin Joy

     
    1 komentarz
     
    15min.

    Czekoladowy krem do dekoracji tortu lub służący jako masa do ciast. Prosto i szybko się go przygotowuje, dlatego jest niezawodny!

    Autor przepisu: Mary Beth Guba

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    To polewa o bogatym, kremowym smaku ciemnej czekolady. Można polewać nią ciastka, ciasta i torty. Jest znakomita.

    Autor przepisu: Sandra Bennett

     
    Brak komentarzy
     
    18min.

    Fantastycznie błyszcząca polewa czekoladowa. Doskonała do ciast, ciasteczek i pączków! Zamiast groszków czekoladowych można użyć posiekanej czekolady.

    Autor przepisu: Ginger

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    Przepis na sos czekoladowy, który doskonale pasuje do lodów, bananów czy innych deserów. Polecam!

    Autor przepisu: CheekyKiwi

    1 / 1

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango