Polewa czekoladowa

Bardziej maślana, lub z gorzkiej czekolady, chrupiąca lub miękka - mamy przepisy na polewę czekoladową w każdym wydaniu!

9 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
1 komentarz
 
20min.

To bogata polewa z ciemnej czekolady, która ma mnóstwo zastosowań. Może być schłodzona i ubita i posłużyć jako krem do ciast albo tortu, albo lub po prostu ciepłą można polać bezpośrednio dowolne ciasto. Nie łamie się!

Autor przepisu: INGRIDEVOGEL

 
3 komentarze
 
20min.

To jedyny przepis na krem, który potrzebujesz! Tylko trzy składniki tworzą niebiańsko pyszny czekoladowy krem doskonały do przekładania tortów, biszkoptów czy dekorowania babeczek. Zobacz nasz przepis video!

Autor przepisu: Magda

 
Brak komentarzy
 
15min.

Bogata polewa czekoladowa. Do ciast, tortów, ciastek i ciasteczek. Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Autor przepisu: Robin Joy

 
Brak komentarzy
 
25min.

Polewa czekoladowa, która zastygając twardnieje. Używać na ciastach czekoladowych lub na ciasteczkach.

Autor przepisu: CCACHEF

 
Brak komentarzy
 
25min.

To polewa o bogatym, kremowym smaku ciemnej czekolady. Można polewać nią ciastka, ciasta i torty. Jest znakomita.

Autor przepisu: Sandra Bennett

 
Brak komentarzy
 
15min.

Polewa do babki czekoladowej.

Autor przepisu: Marsha

 
1 komentarz
 
15min.

Czekoladowy krem do dekoracji tortu lub służący jako masa do ciast. Prosto i szybko się go przygotowuje, dlatego jest niezawodny!

Autor przepisu: Mary Beth Guba

 
Brak komentarzy
 
30min.

Tę polewę do tortu czekoladowego gotuje się na kuchence i polewa nią ciepłe ciasto gdy jest jeszcze ciepła.

Autor przepisu: Carol B

 
Brak komentarzy
 
18min.

Fantastycznie błyszcząca polewa czekoladowa. Doskonała do ciast, ciasteczek i pączków! Zamiast groszków czekoladowych można użyć posiekanej czekolady.

Autor przepisu: Ginger

1 / 1

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Polecamy nasze artykuły!

  • Wszystko o dyni Wszystko o dyni
  • Pigwa Pigwa
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt