Salsa (34)

    Salsa to wynalazek kuchni meksykańskiej. Rodzaj zimnego, często pikantnego sosu ze zmiksowanych lub drobno posiekanych warzyw i/lub owoców z dodatkiem przypraw.

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Przekąski
    Przekąski   (568)
    Przystawka
    Przystawka   (1605)

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Egzotyczna salsa z owoców i jarzyn! Podawać na rybach, kurczaku lub mięsie wieprzowym, albo jako przystawkę.

    Autor przepisu: SVPORTER

     
    2 komentarze
     
    10min.

    Przepis ten pochodzi z Teksasu. Zmieniałam go i udoskonalałam przez lata, aż stał się łatwy i szybki do przygotowania, a wszystkie składniki mam zwykle pod ręką. Często daję ją w prezencie moim krewnym.

    Autor przepisu: Denise Smith

     
    1 komentarz
     
    2godz.

    Ten pyszny, pikantny, gęsty sos z zielonych pomidorów, cebuli, papryki i przypraw jest doskonałym dodatkiem do kanapek lub ziemniaków czy serów, a także wielu przystawek. Słoiczek takiego sosu może też być znakomitym prezentem!

    Autor przepisu: Linda McDaniel

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.10min.

    Pyszna salsa domowej roboty! Klasyczny dip, bardzo łatwy i szybki. Nie tylko dla miłośników kuchni meksykańskiej.

    Autor przepisu: bluebayou

     
    Brak komentarzy
     
    10min.

    Po prostu wrzucam wszystko do jednej miski i serwuję znajomym, wśród których cieszy się dużą popularnością. Podawać z chipsami z tortilli.

    Autor przepisu: Cecilia D

    Podobne:

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż