Czerwona fasola (46)

    Czerwona fasola, zwana też fasolą kidney to składnik, z którego słynie kuchnia meksykańska. Jest podstawą chili con carne, burritos, a także wielu zup i sałatek. Tutaj znajdziecie ciekawe przepisy na wykorzystanie tej bogatej w błonnik i mikroelementy fasoli.

    Najpopularniejsze przepisy na czerwoną fasolę:

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.50min.

    Doskonała zupa, gęsta rozgrzewająca, aromatyczna i pożywna - dla całej rodziny! Smacznego!

    Autor przepisu: Gastrosfera

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    To bardzo kolorowa sałatka z dressingiem na bazie limonki. Zamiast czarnej fasoli można użyć czerwonej fasoli kidney.

    Autor przepisu: Jen

     
    2 komentarze
     
    30min.

    Kto nigdy wcześniej nie dodawał warzyw strączkowych do potrawy typu stir-fry, powinien wypróbować to danie. Przyrządza się je z dwóch odmian fasoli z puszki, świeżej fasolki szparagowej oraz szynki, cebuli i kremowego sosu musztardowego. Po wymieszaniu z makaronem stanowi doskonały posiłek.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Danie to jest smaczne i wyjątkowo pożywne, choć przyrządzane bez mięsa. Można je przygotować w pół godziny. Dwa rodzaje fasoli i kukurydzy podajemy w gęstym sosie pomidorowym, przyprawionym ziołami i świeżym chili. Podaje się je z gotowanym ryżem lub gorącym chlebem.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    13godz.

    Niecodzienny barszcz, który cieszy oko i podniebienie. Dwa rodzaje fasoli, buraki a na dodatek posypka z żółtego sera.

    Autor przepisu: Adamek

    Podobne:

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż