Małże (37)

    Małże, omułki lub mule to popularne i smaczne owoce morza. Całkiem łatwo można je przygotować, muszą być jednak bardzo świeże! Wypróbujcie nasze przepisy!

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Mule
    Mule   (12)

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Te małże są duszone w winie, maśle i w ziołach. Gdy małże zostaną zjedzone, pomaczaj włoskie pieczywo w sosie.

    Autor przepisu: Bonnie Dailey

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.40min.

    To tradycyjna wersja paelii - wyłącznie z owocami morza - pochodzi z Walencji, wschodniego regionu Hiszpanii. Zobacz nasz przepis video z tą paellą.

    Autor przepisu: Luis Luna

     
    Brak komentarzy
     
    50min.

    To prosty przepis. Większość czasu zajmuje przygotowanie małży; gotowanie jest już bardzo szybkie. Gdy zjecie już mule, pomaczajcie chleb w maślanym sosie winnym.

    Autor przepisu: Christine

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    Mniej znaczy więcej, jeśli chodzi o gotowanie małży! Należy używać tylko świeżych małży, które w chwili zakupu są szczelnie zamknięte. Jeśli nie możesz znaleźć świeżych małży, lepiej ugotuj coś innego! Podawać z kawałkami świeżego chrupiącego chleba, aby mieć co maczać w aromatycznym wywarze.

    Autor przepisu: STEPHANO

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.45min.

    Wspaniały gulasz z owoców morza. Niezwykle aromatyczny bukiet smaków dzięki dodatkowi ziół, papryczki chili i białego wina! Najlepiej smakuje podawany z ryżem i świeżą sałatką.

    Autor przepisu: DeeDee Henderson

    Przepisy video powiązane z kategorią: małże

    Przepis na małże w białym winie
    Przepis na małże w białym winie

    Podobne:

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż