Kalmary (25)

    Kalmary to owoce morza Śródziemnego. Ich mięso jest cenionym na całym świecie przysmakiem, uważa się je również za afrodyzjak. Doskonałe jako przystawka, przekąska lub dodatek do sałatek. Mogą być smażone, grillowane, gotowane, faszerowane lub marynowane. Znajdź swój ulubiony przepis!

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    13min.

    Smażone pierścienie kałamarnicy. Fantastyczna przystawka lub szybki, niebanalny obiad, jeśli poda się je z ryżem lub makaronem.

    Autor przepisu: nt-bella

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.30min.

    Najsłynniejsze danie hiszpańskie, przygotowywane na wielkiej patelni zwanej paelierą. Kurczak, skorupiaki, kiełbasa chorizo. Bardzo aromatyczne i smakowite.

    Autor przepisu: Christine

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.

    Lasagne z łososiem, krewetkami i mnóstwem warzyw to danie pełne witamin i bardzo pożywne. Wykorzystaj świeże warzywa, dostępne w danej porze roku. Jeśli minął już sezon na zielony groszek, szparagi i fasolkę szparagową, zastąp je brokułami, kapustą włoską i podsmażonymi pieczarkami. Podawaj z chlebem i sałatą.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    To jest świetny przepis dla tych, którzy lubią panierowane kalmary. Jest bardzo prosty, a efekt niesamowity! Podawać z sosem marinara do maczania.

    Autor przepisu: Senushi

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.15min.

    Włoski specjał podawany tam w czasie Bożego Narodzenia. Jako podstawy można użyć swojego ulubionego sosu do spaghetti lub do makaronu. Łatwo ten przepis przeliczyć, aby wyszło więcej porcji. Podawać jako przystawkę lub dodatek do makaronu.

    Autor przepisu: NCANGELONE

    Podobne:

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż