Zaloguj się Zarejestruj się

Sarnina

Sarnina to chude i kruche mięso o delikatnym smaku. Proponujemy przepisy na wyśmienite steki i gulasze. Sarnina pieczona, duszona, czy grillowana smakuje wybornie.

12 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
1 komentarz
 
2godz.50min.

Pożywny gulasz z dziczyzny z aromatycznymi przyprawami, porem, marchewką, boczkiem, czerwonym winem i odrobiną żurawiny, która dodaje mu oryginalnego smaku. Pasuje świetnie do klusek, ziemniaków lub makaronu.

Autor przepisu: Lilo

 
1 komentarz
 
9godz.20min.

Bardzo prosty przepis na gulasz z wolnowara. Wszystkie składniki należy pokroić i wrzucić do wolnowara. Ten pyszny gulasz równie dobrze smakuje z wołowiną.

Autor przepisu: Shann

 
Brak komentarzy
 
30min.

Na specjalną okazję warto przyrządzić proste i szybkie danie z paseczków chudej sarniny podsmażonych z warzywami i podanych w sosie z kwaśnej śmietany. Ten stroganow z makaronem tagliatelle i zielonymi warzywami, takimi jak brokuły, jest bardzo zdrową potrawą.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
Brak komentarzy
 
2godz.50min.

Zaniosłem to niedawno na imprezę z okazji Halloween i nie doszedłem nawet do stodoły, gdzie się odbywała, a wszystko już zostało zjedzone! Chyba z 15 osób poprosiło mnie o przepis. Jeśli nie lubisz za bardzo smaku dziczyzny, ten przepis jest dla Ciebie! To naprawdę znakomite przekąski. Smakowały nawet tym osobom, które mówiły, że nie lubią sarniny.

Autor przepisu: DJ8BUD

 
Brak komentarzy
 
1godz.5min.

Połączenie czerwonego wina i sarniny sprawia, że te klopsiki są wykwintnym, a jednocześnie niezbyt tłustym dodatkiem do spaghetti. Danie to doskonale nadaje się na rodzinne przyjęcie lub elegancką kolację.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
Brak komentarzy
 
1godz.30min.

Sarnina to wyjątkowo chude mięso, z którego często robi się kiełbasy. Przyrządzimy z nich nasze danie. Można podawać je z różyczkami brokułów lub innymi świeżymi zielonymi warzywami.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
Brak komentarzy
 
2godz.35min.

To danie robi wrażenie! Bardzo treściwy i aromatyczny gulasz pełen warzyw. Najlepiej podawać z ryżem, ale równie dobrze smakuje z makaronem.

Autor przepisu: BUCHKO

 
Brak komentarzy
 
5godz.20min.

Pyszny gulasz, gotowany w wolnowarze, który można przyrządzić na kilka sposobów. Możemy dodać rozmaite warzywa, świeże lub mrożone! Można też nie dodawać warzyw wcale i gulasz będzie czysto mięsny.

Autor przepisu: Andrea McKay

 
Brak komentarzy
 
2godz.5min.

Sarnina jest pyszna i zawiera bardzo niewiele nasyconych kwasów tłuszczowych. Można nią zastępować wołowinę w daniach pieczonych i duszonych. W tym przepisie porto i buraki podkreślają smak i kolor mięsa, natomiast dzięki dodaniu kasztanów potrawa ma ciekawą konsystencję.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
Brak komentarzy
 
4godz.

Terrine to francuski pasztet, zwykle mięsny, ale czasem także warzywny, którego składniki po rozdrobnieniu umieszcza się w wyłożonej słoniną kamionce i piecze pod pokrywką w kąpieli wodnej. My upieczemy ten pasztet w zwykłej foremce, ale i tak będzie miał niezwykły smak.

Autor przepisu: Norma MacMillan

1 / 2

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Polecamy nasze artykuły!

  • Jak zbudować domek z piernika Jak zbudować domek z piernika
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt