Kasza manna

    Jest zdrowa i smaczna, bardzo sycąca i jednocześnie idealna dla osób na diecie! Można ją użyć do deserów, zup lub nawet do ciast.

    19 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    2 komentarze
     
    15min.

    Kaszka manna jest znakomita na śniadanie, na deser lub jako pokarm dietetyczny. Można podawać z cynamonem i cukrem lub sokiem malinowym.

    Autor przepisu: Jola

     
    1 komentarz
     
    1godz.30min.

    Tradycyjny sernik krakowski z prawdziwego twarogu na kruchym kakaowym spodzie. Zawsze go podaję z wiśniową konfiturą. Pycha!

    Autor przepisu: czarna

     
    2 komentarze
     
    45min.

    Prosta, szybka i smaczna zupa z dużą ilością warzyw, ziemniakami i kaszą manną. Nasyci i doda energii w środku dnia!

    Autor przepisu: Lilla

     
    1 komentarz
     
    1godz.25min.

    Sernik jest wyjątkowo smaczny, gdy zamiast chudego białego sera użyje się sera mielonego. Lekko przesuszone sułtanki należy namoczyć w letniej wodzie lub w rumie, odcedzić i dodać do masy serowej.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    Pulchne i smaczne racuchy z dodatkiem kaszy mannej i naturalnego jogurtu. Doskonałe na obiad lub podwieczorek.

    Autor przepisu: Lilla

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.10min.

    Smaczny sposób na gołąbki inaczej - kapustę szatkuję i dodaję do farszu razem z ryżem, kaszą i mięsem, a nastepnie obtaczam w bułce i obsmażam jak kotlety, a potem duszę do miękkości. Polecam!

    Autor przepisu: ElaiWlodek

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Te francuskie kluseczki są podobne do włoskich gnocchi. Połowa z nich jest z bazylią, a połowa z serem. Podawać z sosem pomidorowym lub z beszamelem i startym żółtym serem.

    Autor przepisu: stella

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    To prosty przepis, ale danie jest imponujące ze względu na swój niepowtarzalny smak. Jedno z ulubionych dań mojej rodziny.

    Autor przepisu: MBC

     
    1 komentarz
     
    1godz.30min.

    Wspaniały przepis na upieczenie tradycyjnego mazurka. Przepis dostałam od teściowej. Polecam!

    Autor przepisu: Jola

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    Do przygotowania tej lekkiej zupy potrzebny jest ugotowany rosół, choć oczywiście można go ugotować od początku.

    Autor przepisu: Lilla

    1 / 2

    Podobne:

    Bulgur
    Bulgur   (23)

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango