Pieczarki faszerowane

Faszerowane pieczarki to proste danie, które można modyfikować, bo można je nadziewać ulubionymi składnikami. Na pewno posmakują Waszym gościom!


 
35min.

Zawsze hit na przyjęciach i spotkaniach towarzyskich. Warto przygotować w ilości hurtowej bo bardzo szybko znikają!

Autor przepisu:ElaiWlodek

 
Brak komentarzy
 
45min.

Te wyśmienite grzyby smakują jak w najlepszej restauracji i są ulubionym daniem mojego chłopaka. Nie są za bardzo czasochłonne i można je przygotować nawet dwa dni wcześniej.

Autor przepisu: Angie Gorkoff

 
Brak komentarzy
 
45min.

To niesamowite, jak z zaledwie kilku składników może powstać tak smaczna przekąska. Pieczarki nadziewane są kiełbasą chorizo, czosnkiem i szalotką, a następnie są zapiekane. Proste i pyszne! To doskonała przekąska na każdą imprezę.

Autor przepisu: MichaR

 
Brak komentarzy
 
45min.

Pieczarki faszerowane wyśmienitym nadzieniem z drobno pokrojonej cukinii, szpinaku i orzechów laskowych, posypane startym parmezanem i na koniec zapieczone, tworzą znakomitą przekąskę, której trudno się oprzeć. Potrawa wygląda najładniej, gdy pieczarki mają zbliżoną wielkość.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
Brak komentarzy
 
45min.

Wspaniała przystawka, która będzie hitem na każdym przyjęciu! Pieczone pieczarki nadziewane boczkiem i serem, pachnące rozmarynem. Zobaczcie nasz przepis video z tą przystawką.

Autor przepisu: ntbella

 
Brak komentarzy
 
40min.

To smaczna przekąska doprawiona tymiankiem, oregano i cząbrem. Wybierz duże pieczarki, o średnicy około 5 cm. Czyszcząc grzyby nie wkładaj ich pod wodę. Pieczarki są jak małe gąbki i wchłoną wodę, wystarczy przetrzeć je wilgotną ściereczką. Nadzienie może być przygotowane ze świeżego lub konserwowego mięsa kraba, może też być jego imitacją. Jeśli stosuje się mięso w puszce, należy je najpierw odsączyć.

Autor przepisu: Wilma Scott

 
Brak komentarzy
 
55min.

Doskonała przystawka na każdą okazję - szczególnie dla miłośników sera pleśniowego. Zazwyczaj dodaję rokpol, ale każdy ser niebieski będzie tu pasował.

Autor przepisu:ElaiWlodek

 
Brak komentarzy
 
45min.

Pieczone kapelusze pieczarek wypełnione przepysznym farszem z mięsa kraba z serem. Podawać na gorąco z ćwiartkami cytryny.

Autor przepisu: LA VAUN

 
Brak komentarzy
 
25min.

Pieczarki portobello są pyszne i mięsiste. Uwielbiam je z grilla na przystawkę. Moje najnowsze odkrycie to nadzienie z pomidorów, sera i oliwek.

Autor przepisu:Fiola

 
Brak komentarzy
 
30min.

Te pieczarki zawsze i wszystkim smakują - ilość składników można łatwo dostosować do potrzeb. Polecam!

Autor przepisu:ElaiWlodek

1 / 2

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Polecamy nasze artykuły!

  • Szparagi - jak je przechowywać i gotować Szparagi - jak je przechowywać i gotować
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Wszystko o drożdżach Wszystko o drożdżach
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt