Pieczarki faszerowane

Faszerowane pieczarki to proste danie, które można modyfikować, bo można je nadziewać ulubionymi składnikami. Na pewno posmakują Waszym gościom!

18 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
1 komentarz
 
45min.

Te wyśmienite grzyby smakują jak w najlepszej restauracji i są ulubionym daniem mojego chłopaka. Nie są za bardzo czasochłonne i można je przygotować nawet dwa dni wcześniej.

Autor przepisu: Angie Gorkoff

 
2 komentarze
 
35min.

Zawsze hit na przyjęciach i spotkaniach towarzyskich. Warto przygotować w ilości hurtowej bo bardzo szybko znikają!

Autor przepisu:ElaiWlodek

 
Brak komentarzy
 
45min.

Wspaniała przystawka, która będzie hitem na każdym przyjęciu! Pieczone pieczarki nadziewane boczkiem i serem, pachnące rozmarynem. Zobaczcie nasz przepis video z tą przystawką.

Autor przepisu: ntbella

 
Brak komentarzy
 
45min.

To niesamowite, jak z zaledwie kilku składników może powstać tak smaczna przekąska. Pieczarki nadziewane są kiełbasą chorizo, czosnkiem i szalotką, a następnie są zapiekane. Proste i pyszne! To doskonała przekąska na każdą imprezę.

Autor przepisu: MichaR

 
Brak komentarzy
 
45min.

Pieczarki faszerowane wyśmienitym nadzieniem z drobno pokrojonej cukinii, szpinaku i orzechów laskowych, posypane startym parmezanem i na koniec zapieczone, tworzą znakomitą przekąskę, której trudno się oprzeć. Potrawa wygląda najładniej, gdy pieczarki mają zbliżoną wielkość.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
Brak komentarzy
 
40min.

To smaczna przekąska doprawiona tymiankiem, oregano i cząbrem. Wybierz duże pieczarki, o średnicy około 5 cm. Czyszcząc grzyby nie wkładaj ich pod wodę. Pieczarki są jak małe gąbki i wchłoną wodę, wystarczy przetrzeć je wilgotną ściereczką. Nadzienie może być przygotowane ze świeżego lub konserwowego mięsa kraba, może też być jego imitacją. Jeśli stosuje się mięso w puszce, należy je najpierw odsączyć.

Autor przepisu: Wilma Scott

 
Brak komentarzy
 
55min.

Doskonała przystawka na każdą okazję - szczególnie dla miłośników sera pleśniowego. Zazwyczaj dodaję rokpol, ale każdy ser niebieski będzie tu pasował.

Autor przepisu:ElaiWlodek

 
Brak komentarzy
 
45min.

Pieczone kapelusze pieczarek wypełnione przepysznym farszem z mięsa kraba z serem. Podawać na gorąco z ćwiartkami cytryny.

Autor przepisu: LA VAUN

 
Brak komentarzy
 
25min.

Pieczarki portobello są pyszne i mięsiste. Uwielbiam je z grilla na przystawkę. Moje najnowsze odkrycie to nadzienie z pomidorów, sera i oliwek.

Autor przepisu:Fiola

 
Brak komentarzy
 
30min.

Te pieczarki zawsze i wszystkim smakują - ilość składników można łatwo dostosować do potrzeb. Polecam!

Autor przepisu:ElaiWlodek

1 / 2

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Polecamy nasze artykuły!

  • Wszystko o dyni Wszystko o dyni
  • Pigwa Pigwa
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt