Melasa (25)

    Melasa to ciemnobrązowy, gęsty syrop powstały przy produkcji cukru. Zwana czarnym złotem, jest bogata w składniki mineralne i witaminy. Jest używana do słodzenia różnych potraw, dodawana do ciast, ciasteczek a nawet chleba. Doskonała do sporządzania soków i napojów.

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    To bardzo cynamonowe ciasteczka! Wspaniale się komponują z herbatą, kawą i kakao. Smacznego!

    Autor przepisu: Mellan

     
    4 komentarze
     
    1godz.30min.

    Pyszne, korzenne pierniczki. W mojej rodzinie od zawsze korzystamy tylko z tego przepisu i zawsze są wspaniale aromatyczne. Zobacz przepis video!

    Autor przepisu: STEPH67

     
    3 komentarze
     
    45min.

    W każde święta projektuje nowy wzór na domek z piernika. Dzieci uwielbiają pomagać mi w jego dekorowaniu. Z tego przepisu wychodzi jeden domek z piernika.

    Autor przepisu: JBS BOX

     
    1 komentarz
     
    2godz.30min.

    Ten miękki, lekki chleb wypiekany z ciasta z dodatkiem świeżo utłuczonych ziemniaków ma wspaniały smak i konsystencję. Najlepiej pokroić go na cieniutkie kromki i podawać z delikatnymi pastami i wędlinami lub opieczony z miodem.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    50dni1godz.

    Dwa podstawowe składniki - masło i rum - sprawiają, że to ciasto jest wyjątkowo pyszne i będzie hitem na każdym przyjęciu! W mojej rodzinie należy do ulubionych - wspaniałe, gdy pokryte jest warstwą marcepanu lub lukrem. Uwaga: musi dojrzewać przez 7-10 tygodni, więc upieczcie je zawczasu! Zobaczcie nasz przepis video z tym keksem!

    Autor przepisu: Karen Uffelman

    Podobne:

    Marcepan
    Marcepan   (25)
    Beza
    Beza   (17)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż