Mąka chlebowa (93)

    Mąka chlebowa jest niezbędna do wyrobów piekarniczych i cukierniczych: pszenna albo żytnia, na chleb, bułki albo do ciast. Skorzystajcie z naszych przepisów na domowe wypieki.

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Chleb
    Chleb   (322)

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.35min.

    Smak tego chleba zależy od oliwek, które do niego włożysz. Możesz użyć na przykład greckie - Kalamata lub Amfissa, hiszpańskie - Arbequina, albo nicejskie.

    Autor przepisu: MARBALET

     
    1 komentarz
     
    2godz.7min.

    Pyszny chlebek królujący w kuchni indyjskiej, przyrządzony na grillu. Pozornie bardzo prosty przepis, ale efekt rekompensuje czas i wysiłek! Można dodać czosnek. Najlepszy jako dodatek do curry!

    Autor przepisu: manju

     
    8 komentarzy
     
    50min.

    Ten przepis jest prosty i sprawdzony. Upieczony chleb jest miękki i ma smaczną chrupiącą skórką.

    Autor przepisu: DIGGETYDOG

     
    3 komentarze
     
    1godz.35min.

    To NAJLEPSZE bułki jakie kiedykolwiek jadłam! Świetnie nadają się na bułki do szkoły albo na wycieczkę. Aby ładniej wyglądały, tuż przed pieczeniem można je posypać makiem lub sezamem.

    Autor przepisu: Kay

     
    7 komentarzy
     
    1godz.20min.

    Ciasto na ten chleb wyrasta tylko raz i nie trzeba go w ogóle zagniatać, więc trudno o łatwiejszy przepis. Powstał on w oparciu o recepturę opracowaną w latach czterdziestych XX wieku. Próbowano wówczas stworzyć przepis na pożywny chleb, który każdy mógłby samodzielnie upiec w domu.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

    Podobne:

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż