Gorgonzola (41)

    Gorgonzola to włoski ser pleśniowy, o bardzo charakterystycznym smaku i zapachu. Doskonały do sałatek i przekąsek, albo jako dodatek do pizzy lub makaronu.

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    10min.

    Bardzo proste koreczki - najlepiej użyć nieco twardszego sera pleśniowego, aby się nam nie porozpadały!

    Autor przepisu: apfel

     
    3 komentarze
     
    55min.

    Z tym superprostym przepisem przygotowanie gnocchi w domu jest banalne. Zastanawiam się, jak trudne by to było, gdyby mama mojej przyjaciółki Susanne nie dałaby mi tego przepisu. Teraz jemy w domu gnocchi przynajmniej raz w miesiącu. Sos z serem gorgonzola jest przepyszny.

    Autor przepisu: Brigitte

     
    1 komentarz
     
    22min.

    Nie każdemu smak i zapach sera pleśniowego odpowiada, ale dla wielbicieli polecam szybką przystawkę w połączeniu z jajkiem. Prawdziwy smakołyk na śniadanie wielkanocne.

    Autor przepisu: marsha

     
    1 komentarz
     
    35min.

    Kremowa konsystencja z nutką pikantnego smaku - sos gorgonzola idealnie pasuje do makaronowych specjałów. Polędwiczki duszone w winie, gdzie dodatkiem będzie sos gorgonzola i makaron kolanka.

    Autor przepisu: Gastrosfera

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    Pyszna wegetariańska lasagne, którą łatwo się przygotowuje. Płaty makaronu są przełożone szpinakiem, orzechami włoskimi i sosem z serem gorgonzola. Aby zaoszczędzić nieco czasu, sos można ugotować wcześniej.

    Autor przepisu: nch

    Podobne:

    Ser brie
    Ser brie   (16)
    Camembert
    Camembert   (12)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż