Zdrowe i smaczne owoce popularne w kuchni śródziemnomorskiej. Zielone lub czarne, nadziewane kaparami, czosnkiem, papryką lub anchois, a nawet serem pleśniowym. Doskonałe na przystawkę, na pizzy i w sałatkach. Tutaj znajdziecie ciekawe przepisy z wykorzystaniem oliwek.
Wyjątkowy, lecz bardzo prosty przepis. To ulubione danie mojej rodziny! Można je podawać na zimno lub na ciepło.
Wyobraź sobie tacę pełną pingwinów zrobionych z czarnych oliwek, marchwi i serka! Można im jeszcze dorobić szaliki z pasków wyciętych ze świeżej czerwonej papryki lub kapelusze z papryczek konserwowych. A wykałaczki najlepiej niech będą z falbankami! Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!
Do tej duszonej potrawy najlepiej pasują filety z dorsza. Niesamowicie łatwy i szybki sposób na przyrządzenie doskonale smakującego dania rybnego! Podawać z ryżem.
Pyszna sałatka w stylu greckim, która zawsze i wszędzie smakuje. Tutaj wyjątkowy smak zapewnia pyszny vinaigrette.
Przepisem tym podzielił się z nami pewien nasz przyjaciel, a potem my podzieliliśmy się nim z wieloma innymi przyjaciółmi. Jest to kolorowa, wyśmienita sałatka z własnej roboty sosem vinaigrette. Stanowi zawsze wyborny dodatek, gdy mamy gości na obiad.