Rzymska, lodowa, karbowana, masłowa - zawsze krucha i lekka - jest wspaniałym składnikiem najróżniejszych sałatek i kanapek. Niezależnie od odmiany, ma walory zarówno smakowe jak i estetyczne, bo doskonale nadaje się do dekoracji dań.
Sezon na wiosenne sałatki czas zacząć! Wiosna za oknem zachęca do wzmożonej aktywności fizycznej na świeżym powietrzu i otwiera sezon na zdrowe i lekkie przekąski. Jedni jedzą sałatki ze względu na wartości odżywcze i witaminy, inni z kolei traktują je bardziej jako sposób na zrzucenie zbędnych kilogramów na wiosnę. Obie możliwości są dobrym pretekstem do tego, aby zacząć zdrowy sezon sałatkowy!
Tradycyjnie ta sałatka była przygotowywana na południu Francji dla powracających z morza rybaków. Jest nie tylko zdrowa, pożywna i smaczna, ale również szybka i tania do przygotowania. Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!
Pyszna sałatka w stylu greckim, która zawsze i wszędzie smakuje. Tutaj wyjątkowy smak zapewnia pyszny vinaigrette.
To przepis mojego chłopaka. Świeżo smażone kotlety z mięsa mielonego, bułka, sałata, pomidor, ogórek, ser, trochę majonezu, musztardy i ketchupu. Kocham te hamburgery!!!
Grecka feta to ostry i słony ser owczy. Feta wytwarzana z mleka krowiego ma łagodniejszy smak. Klasyczną sałatkę śródziemnomorską z pomidorami, oliwkami i cieciorką można przyrządzić z serów obu rodzajów. Sałatkę podajemy z ciepłym chlebem pitta.