Gałka muszkatołowa (134)

    Gałka muszkatołowa jest ceniona ze względów smakowych oraz zdrowotnych. W kuchni gałka muszkatołowa stosowana jest do przyprawiania mięs, bigosów, dań ze skorupiaków, a także do pierników, deserów i win.

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    55min.

    Przygotowania specjałów na Boże Narodzenie należy zacząć już na początku grudnia, bo większość z nich powinna trochę poleżeć. Przy miłej pracy szybciej miną nam długie zimowe wieczory.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    4 komentarze
     
    1godz.30min.

    Pyszne, korzenne pierniczki. W mojej rodzinie od zawsze korzystamy tylko z tego przepisu i zawsze są wspaniale aromatyczne. Zobacz przepis video!

    Autor przepisu: STEPH67

     
    6 komentarzy
     
    1godz.5min.

    Szybka do zrobienia zapiekanka z brokułami i aromatycznym sosem serowym. Wszystkie składniki potrzebne do tego przepisu pewnie masz już w domu!

    Autor przepisu: Donna

     
    6 komentarzy
     
    10min.

    Słodki, zdrowy i łatwy sposób na bananowy smoothie. Zwykłe mleko można zastąpić mlekiem sojowym.

    Autor przepisu: ACHNACH

     
    5 komentarzy
     
    1godz.

    Podawać z chrupiącym chlebem i odrobiną śmietany, jako dekoracją. Postaraj się znaleźć naprawdę ciemnopomarańczową dynię - zupa będzie wyglądać dużo lepiej. Smacznego!

    Autor przepisu: Craig

    Podobne:

    Cynamon
    Cynamon   (416)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż