Fasolka szparagowa (95)

Fasolka szparagowa jest bardzo wartościowa i niskokaloryczna. W sezonie najlepsza świeża, ugotowana lub smażona. Można ją również konserwować i zamrażać.

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
1 komentarz
 
35min.

Smaczne, proste i zdrowe. Doskonały dodatek do dań - fasolka szparagowa duszona z kremowym sosem marchewkowym.

Autor przepisu: Katruńka

 
Brak komentarzy
 
50min.

Dodatek do ziemniaków i jajka sadzonego na pyszny obiad do podania latem. Zawiera dużo białka a dzięki gotowaniu na parze nie traci tylu witamin, jak podczas gotowania w wodzie.

Autor przepisu: Wanda

 
Brak komentarzy
 
50min.

Uwielbiam fasolkę szparagową - pyszny, zdrowy i niskokaloryczny dodatek do dań - w sezonie zawsze przygotowuję ją w marynacie i pakuję w słoiki.

Autor przepisu:ElaiWlodek

 
Brak komentarzy
 
20min.

Fasolkę taką gotuje się krótko i podaje w maślanym sosie bazyliowym z małymi pomidorkami. Jest to najpyszniejsza fasolka na świecie! Jest to też znakomity akcent do każdego posiłku.

Autor przepisu: STARNETSA

 
2 komentarze
 
20min.

Orzechy i skórka cytrynowa nadają tej potrawie wspaniałej lekkości. Absolutnie najlepszy przepis na fasolkę szparagową!

Autor przepisu: Christina

Inne rodzaje fasoli:

Polecamy nasze artykuły!

  • Wszystko o dyni Wszystko o dyni
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt