Fasolka szparagowa (97)

    Fasolka szparagowa jest bardzo wartościowa i niskokaloryczna. W sezonie najlepsza świeża, ugotowana lub smażona. Można ją również konserwować i zamrażać.

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    1 komentarz
     
    35min.

    Smaczne, proste i zdrowe. Doskonały dodatek do dań - fasolka szparagowa duszona z kremowym sosem marchewkowym.

    Autor przepisu: Katruńka

     
    Brak komentarzy
     
    50min.

    Dodatek do ziemniaków i jajka sadzonego na pyszny obiad do podania latem. Zawiera dużo białka a dzięki gotowaniu na parze nie traci tylu witamin, jak podczas gotowania w wodzie.

    Autor przepisu: Wanda

     
    Brak komentarzy
     
    50min.

    Uwielbiam fasolkę szparagową - pyszny, zdrowy i niskokaloryczny dodatek do dań - w sezonie zawsze przygotowuję ją w marynacie i pakuję w słoiki.

    Autor przepisu: ElaiWlodek

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Fasolkę taką gotuje się krótko i podaje w maślanym sosie bazyliowym z małymi pomidorkami. Jest to najpyszniejsza fasolka na świecie! Jest to też znakomity akcent do każdego posiłku.

    Autor przepisu: STARNETSA

     
    2 komentarze
     
    20min.

    Orzechy i skórka cytrynowa nadają tej potrawie wspaniałej lekkości. Absolutnie najlepszy przepis na fasolkę szparagową!

    Autor przepisu: Christina

    Inne rodzaje fasoli:

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż