Fasolka szparagowa  (92)

Fasolka szparagowa jest bardzo wartościowa i niskokaloryczna. W sezonie najlepsza świeża, ugotowana lub smażona. Można ją również konserwować i zamrażać.


Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
20min.

Orzechy i skórka cytrynowa nadają tej potrawie wspaniałej lekkości. Absolutnie najlepszy przepis na fasolkę szparagową!

Autor przepisu: Christina

 
30min.

Kto nigdy wcześniej nie dodawał warzyw strączkowych do potrawy typu stir-fry, powinien wypróbować to danie. Przyrządza się je z dwóch odmian fasoli z puszki, świeżej fasolki szparagowej oraz szynki, cebuli i kremowego sosu musztardowego. Po wymieszaniu z makaronem stanowi doskonały posiłek.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

 
35min.

Bardzo smaczne danie, które można przygotować wcześniej i wrzucić na gorący olej tuż przed podaniem obiadu.

Autor przepisu: Tina

 
Brak komentarzy
 
50min.

Dodatek do ziemniaków i jajka sadzonego na pyszny obiad do podania latem. Zawiera dużo białka a dzięki gotowaniu na parze nie traci tylu witamin, jak podczas gotowania w wodzie.

Autor przepisu: Wanda

 
Brak komentarzy
 
50min.

Uwielbiam fasolkę szparagową - pyszny, zdrowy i niskokaloryczny dodatek do dań - w sezonie zawsze przygotowuję ją w marynacie i pakuję w słoiki.

Autor przepisu:ElaiWlodek

Inne rodzaje fasoli:

Polecamy nasze artykuły!

  • Szparagi - jak je przechowywać i gotować Szparagi - jak je przechowywać i gotować
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Wszystko o drożdżach Wszystko o drożdżach
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt