Zdrowe i szybkie do przygotowania, doskonałe na każdą porę dnia i okazję. Pyszny dodatek do sałatek, zup i sosów. Jajka faszerowane są doskonałe jako przystawka lub prosta przekąska na każdą imprezę, urodziny czy Święta. Sprawdźcie nasze przepisy i zasmakujcie w jajkach na twardo nie tylko na Wielkanoc!
Ostatnio przygotowałam te jajka na imprezę i były naprawdę pyszne. Nie mam woreczka dekoratorskiego, ani cierpliwości do takich rzeczy, ale dekorowanie tych jajek udało mi się przy pomocy zwykłego woreczka. Nie wyglądało to aż tak profesjonalnie, ale w końcu nie jestem szefem kuchni!
Tradycyjnie ta sałatka była przygotowywana na południu Francji dla powracających z morza rybaków. Jest nie tylko zdrowa, pożywna i smaczna, ale również szybka i tania do przygotowania. Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!
Wspaniały sposób na faszerowane jajka, które zachwycą nie tylko na wielkanocnym stole. Wyśmienity wędzony łosoś wymieszany z serkiem śmietankowym, delikatnie doprawiony mieloną papryką ostrą lub łagodną, zgodnie z upodobaniem.
To ciekawe połączenie smaków i przystawka, która wszystkim smakuje. Najlepiej pięknie je udekorować zieloną pietruszką.
Przeszukałam ostatnio lodówkę w poszukiwaniu składników na lekki lunch, a rezultat tych poszukiwań to właśnie ta wspaniała sałatka, w której skład wchodzi: szpinak, szynka parmeńska, ser ricotta, figi, kozi ser i jajka, a wszystko polane pysznym sosem vinaigrette. Podawać z pełnoziarnistym pieczywem.