Dynia  (105)

Dynia jesienią poprawia nam humor swoją barwą. Jest pełna witamin, prosta w przygotowaniu i doskonała do ciast, zup, zapiekanek i tart - na słodko lub na ostro! Prażone pestki dyni stanowią doskonałą, zdrową przekąskę lub dodatek do sałatek.


Sprawdź też te zbiory przepisów:

Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
40min.

To wspaniały sposób na zużycie miąższu dyni po Halloween. Zupa jest kremowa, gęsta i przepyszna! Podawać ze świeżymi bułeczkami z masłem.

Autor przepisu: elisabeth

 
1godz.

Podawać z chrupiącym chlebem i odrobiną śmietany, jako dekoracją. Postaraj się znaleźć naprawdę ciemnopomarańczową dynię - zupa będzie wyglądać dużo lepiej. Smacznego!

Autor przepisu: Craig

 
2godz.15min.

Pyszna przystawka, która pasuje niemalże do wszystkiego. Doprawiona przyprawami dynia jest powoli pieczona, dzięki czemu wydobywa się jej słodki, delikatny smak.

Autor przepisu: Maria

 
Brak komentarzy
 
40min.

Smaczny to dodatek do obiadu lub jako zakąska podczas spotkań towarzyskich - zarówno zimową porą jak i przez cały rok.

Autor przepisu:marsha

 
Brak komentarzy
 
30min.

Czy próbowaliście już dynię marynowaną w octowej zalewie z dodatkiem goździków i cynamonu? Gorąco polecam!

Autor przepisu:ElaiWlodek

Inne warzywa dyniowate:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Wszystko o drożdżach Wszystko o drożdżach
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak zamrażać jedzenie Jak zamrażać jedzenie