Gołąbki (22)

    Farsz zawinięty w rolki z liści białej kapusty to potrawa zwana gołąbkami. Tradycyjnymi składnikami farszu są mielone mięso wieprzowe i ryż lub kasza oraz dalsze dodatki, jak np. cebula, grzyby i przyprawy. Proponujemy urozmaicić tradycyjne gołąbki o nowe składniki.

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    1 komentarz
     
    2godz.20min.

    Żeby odżywiać się prawidłowo, nie trzeba trzymać się tylko najnowszych przepisów. Wiele tradycyjnych potraw dobrze służy organizmowi. W tym przepisie na gołąbki delikatne listki czerwonej kapusty nadziewamy pysznym farszem z indyka, soczewicy, ryżu i orzechów nerkowców, a następnie zapiekamy w sosie pomidorowym.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.15min.

    Gołąbki z mięsem wołowo-wieprzowym i z ryżem - tradycyjne, ale lekko przysmażone, a następnie duszone w sosie pomidorowo-marchewkowym.

    Autor przepisu: Olechka_Kavalenko

     
    4 komentarze
     
    1godz.5min.

    Bardzo pożywne gołąbki, które najlepiej smakują z sosem grzybowym. Pyszna wersja wegetariańska tej tradycyjnej potrawy.

    Autor przepisu: oleńka

     
    3 komentarze
     
    2godz.30min.

    Tradycyjny przepis na pyszne gołąbki z ryżem i mięsem mielonym. Najlepsza jest tłustsza karkówka lub łopatka.

    Autor przepisu: ElaiWlodek

     
    1 komentarz
     
    1godz.30min.

    Bardzo prosty sposób na zrobienie gołąbków. Doskonale smakują i nie trzeba się wiele napracować. Jestem Polakiem i je uwielbiam.

    Autor przepisu: MommyCook

    Przepisy video powiązane z kategorią: gołąbki

    Przepis na gołąbki z mięsem
    Przepis na gołąbki z mięsem

    Podobne:

    Sos
    Sos   (206)
    Bigos
    Bigos   (9)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż