Puree (38)

    Puree - czyli ugotowane lub upieczone warzywa zmiksowane lub ubite - to pyszny dodatek do obiadu, albo (jak w przypadku dyni) gotowy składnik na ciasto. Mamy tu przepisy na puree z wielu warzyw, nie tylko na puree ziemniaczane, ale też na puree z marchewki, rzepy, selera i wielu innych.

    Przepisy w kategorii: puree

    Najpopularniejsze przepisy na puree:

     
    1 komentarz
     
    1godz.15min.

    Słodki smak przypieczonego czosnku sprawia, że te tłuczone ziemniaki są pyszne!

    Autor przepisu: Barrett

     
    2 komentarze
     
    50min.

    To był jeden z najlepszych przepisów kulinarnych mojej mamy. Danie jest pyszne, a robi się je bardzo łatwo i szybko. Jest to też dobry sposób, aby zachęcić maluchy do jedzenia szpinaku!

    Autor przepisu: Gail Kane

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Bardzo prosty przepis na marchewkę, którą pokochają i młodzi i starzy! To doskonały sposób, aby przekonać dzieci do innych warzyw poza ziemniakami. Można też ją wymieszać pół na pół ze słodkimi ziemniakami - efekt będzie przepyszny.

    Autor przepisu: supermaman

     
    1 komentarz
     
    55min.

    Puree z dyni można wykorzystać do zupy, do ciasta dyniowego, albo do risotto z dyni. Jeśli spakujecie je w woreczki, możecie je przechowywać w zamrażarce do 8 miesięcy.

    Autor przepisu: honeyandspice

     
    Brak komentarzy
     
    50min.

    Puree z selera to niesamowicie prosta przystawka do pieczeni i miła odmiana od puree z ziemniaków. Jeśli nie chcesz, żeby smak selera był za mocny, użyj 250 g ziemniaków i 250 g selera.

    Autor przepisu: PetraStange

    Podobne:

    Frytki
    Frytki   (11)
    Sos
    Sos   (206)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż