Majeranek (108)

    Dodawany przede wszystkim do dań ciężkostrawnych, takich jak grochówka, zupa fasolowa czy potrawy z innych roślin strączkowych, bo ułatwia trawienie. Dobra przyprawa do pasztetów i tłustych mięs, a nawet chlebów.

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    3godz.10min.

    Fantastyczny chleb pasujący do każdego włoskiego dania! Kiedy tylko mogę, używam do niego świeżych ziół z własnego ogrodu. Stosując świeże zioła należy podwoić ilości podane w przepisie. Gdy czuje się ten aromat, nie można się doczekać kiedy chleb będzie gotowy. Smacznego!

    Autor przepisu: D. Reichel

     
    6 komentarzy
     
    1godz.30min.

    Wyśmienity pasztet - przepis udoskonaliła moja mama, która wciąż go modyfikuje, dodaje różne ciekawe składniki, ale za każdym razem pasztet jest wspaniały.

    Autor przepisu: oleńka

     
    10 komentarzy
     
    1godz.30min.

    Jedna z najpyszniejszych zup jakie udało mi się ugotować! Ogórkowa na wywarze mięsnym, ale łatwo można z niej zrobić wegetariańską wersję rezygnując z kości schabowej.

    Autor przepisu: Bogusia

     
    6 komentarzy
     
    5godz.10min.

    Schab pieczony w ziołach, z czosnkiem idealnie nadaje się zarówno na ciepło jak i na zimno. Równie smaczna jest wersja faszerowana śliwkami lub pieczarkami.

    Autor przepisu: marsha

     
    4 komentarze
     
    13godz.45min.

    Prawdziwa, zdrowa, domowa grochówka. Z boczkiem, cebulą i czosnkiem - tradycyjna i "jak u mamy" :) Na obiad jak znalazł.

    Autor przepisu: apfel

    Podobne:

    Szałwia
    Szałwia   (46)
    Kolendra
    Kolendra   (268)
    Tymianek
    Tymianek   (273)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż