Kiełbasa domowa

    Domowy wyrób kiełbasy nie jest aż tak trudny, jakby się mogło wydawać. Wystarczy dobry przepis na kiełbasę i prosty sprzęt, jak maszynka do mięsa lub maszynka do nadziewania kiełbas i lejek. Reszta składników zależy od tego, jaką kiełbasę chcemy zrobić w domu. Zobaczcie nasze przepisy, bo prawie każdy ma dołączony przepis video, w którym ze szczegółami pokazujemy krok po kroku, jak zrobić wspaniałą domową kiełbasę.

    7 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Kuchnie świata

     
    1 komentarz
     
    2godz.20min.

    Białą kiełbasę bardzo łatwo robi się samemu w domu, wystarczy kupić jelita wieprzowe i lejek do nadziewania kiełbas. Resztę na pewno każdy ma w domu. A smak jest nieporównywalnie lepszy od kiełbas kupionych w klepie. Polecam sobie ją zrobić nie tylko na Wielkanoc.

    Autor przepisu: Magda

     
    1 komentarz
     
    2godz.

    Merguez to cienkie kiełbaski z jagnięciny, które trudno dostać w Polsce, ale można je łatwo zrobić samemu w domu. Wystarczy nadziewarka do mięsa, jelita baranie i jagnięcina. Najlepiej też użyć harissy zrobionej samodzielnie w domu.

    Autor przepisu: Brandon

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.

    Włoska kiełbasa jest doskonała do pizzy, zapiekanek, ale też smażona z patelni. We Włoszech są jej różne rodzaje, a to przepis na jedną z nich.

    Autor przepisu: Brandon

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.20min.

    Chorizo to pikantna hiszpańska kiełbasa, którą można dość łatwo zrobić w domu! Najlepiej smakuje w zapiekankach, zupach i na pizzy.

    Autor przepisu: Brandon

     
    Brak komentarzy
     
    4godz.

    Boudin blanc to biała kiełbasa, która pochodzi z Francji. Tradycyjnie spożywa się ją w okresie Bożego Narodzenia, ale oczywiście można ją też podawać przez cały rok.

    Autor przepisu: Stella

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.

    Lubisz pieczoną niemiecką kiełbaskę bratwurst? Oto prosty przepis! Domowa kiełbasa jest równie pyszna, jeśli nie lepsza od kupnej, więc koniecznie spróbuj!

    Autor przepisu: Brandon

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.

    Meksykańskie chorizo trochę się różni od swojej hiszpańskiej kuzynki, ale jest równie smaczna i ostra. Można ją używać do dań jak każdą inną pikantną kiełbasę, albo użyć mięso do tacos.

    Autor przepisu: Brandon

    1 / 1

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango