Zupa jarzynowa

Sprawdźcie nasze przepisy na zupę jarzynową. Zupa jarzynowa tradycyjnie zawiera warzywa korzeniowe, takie jak marchewka, seler, por i pietruszka, ale można też dodać kalafior, brokuły, albo inne warzywa. Znajdźcie swój ulubiony przepis!

11 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
4 komentarze
 
45min.

Najpyszniejsza zupa z dodatkiem wszystkich jarzyn sezonowych. Moja mama zawsze mówiła na nią "zupa łyżka stój", bo jest tak gęsta od warzyw, że łyżka sama stoi! Ilość i różnorodność warzyw można regulować zgodnie z upodobaniem.

Autor przepisu: Belka

 
2 komentarze
 
30min.

Moja wersja zupy jarzynowej z ryżem, która może przypaść do gustu nawet dzieciom, które nie znoszą warzyw.

Autor przepisu: nt_bella

 
1 komentarz
 
1godz.35min.

Jest to treściwa zupa z różnych warzyw, która ma bardzo delikatny smak. Najlepiej przyrządzać ją na wywarze domowej roboty, choć można go też zastąpić rosołkiem w kostce lub proszku. Jeśli używamy kostki bulionowej, nie powinniśmy dodawać soli od razu, lecz dopiero po spróbowaniu, pod koniec gotowania.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

 
2 komentarze
 
45min.

Prosta, szybka i smaczna zupa z dużą ilością warzyw, ziemniakami i kaszą manną. Nasyci i doda energii w środku dnia!

Autor przepisu: Lilla

 
Brak komentarzy
 
40min.

Smaczna, delikatna zupa. Bardzo smakuje dzieciom, zwłaszcza małym.

Autor przepisu: Jola

 
Brak komentarzy
 
45min.

Idealna zupa na zimowy dzień - sycąca i aromatyczna. Można podawać ją z makaronem albo z pieczywem czosnkowym.

Autor przepisu: ElaiWlodek

 
Brak komentarzy
 
1godz.55min.

Gęsta i pożywna włoska zupa z dodatkiem pancetty i skórki parmezanu. Na pewno Cię rozgrzeje w zimny dzień. Ta zupa przypomina gulasz, więc jest bardzo sycąca.

Autor przepisu: Aldo

 
Brak komentarzy
 
13godz.10min.

Zupełnie przypadkiem odkryłem ten przepis - zupa wyszła pyszna i teraz dzielę się dookoła bo naprawdę warto spróbować!

Autor przepisu: Adamek

 
Brak komentarzy
 
50min.

Tak, to ten czas kiedy zupa zaczyna smakować inaczej - tak świeżo, warzywa są młode i w smaku bardzo wyraziste. To czas, który najbardziej uwielbiam.

Autor przepisu: Kachuna

 
Brak komentarzy
 
35min.

Zupę jarzynową można gotować przez cały rok, jej atutem jest to, że za każdym razem można dodać innych warzyw i jej smak będzie inny.

Autor przepisu: mar_janna

1 / 2

Sprawdź też...

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż