Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa to zwykle tania i szybka zupa. Tutaj znajdziesz przepis, który na pewno Ci się spodoba - czy będzie to zupa krem, czy pieczarki będą w niej w całości.

15 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
3 komentarze
 
35min.

Bardzo smaczna zupa, doskonała na zimowe miesiące. Pieczarki gotuje się w bulionie, a później doprawia śmietaną i sokiem z cytryny. Podawać ze świeżym, chrupiącym chlebem.

Autor przepisu: tpuell

 
1 komentarz
 
1godz.

Gotuję tę zupę na każde święto Halloween i jest to „sygnał” dla całej rodziny, że nadchodzi chłodniejsza pogoda. Gotuję ją od 15 lat i ze wszystkich zup, jakie gotuję, ta jest nadal ulubioną wszystkich członków mojej rodziny. Smacznego!

Autor przepisu: DTERESA

 
1 komentarz
 
40min.

Doskonale rozgrzewa w jesienne wieczory albo popołudnia. Szybka, prosta, smaczna zupa krem. Można ją podać z grzankami albo z groszkiem ptysiowym.

Autor przepisu: oleńka

 
Brak komentarzy
 
50min.

Można użyć samych pieczarek lub dodać do nich inne gatunki grzybów. Eksperymentuj i baw się - wszystko będzie dobrze smakować.

Autor przepisu: Karena

 
Brak komentarzy
 
1godz.

Pyszny, aksamitny krem pieczarkowy. Polecam. Bardzo prosta zupa-krem na bazie lekkiego rosołu, z cebulą i marchewką.

Autor przepisu: pao77

 
Brak komentarzy
 
1godz.15min.

Ta zupa pieczarkowa jest bardzo prosta, gęsta i kremowa. Po ugotowaniu można dodać wodę, by ją rozcieńczyć, spróbuj też dodać śmietanę. Ja przygotowuję ją w woku, ale można użyć garnka na zupę, w zależności od tego co akurat jest dostępne. Podawać na gorąco z grzankami.

Autor przepisu: Eve Bloom

 
Brak komentarzy
 
1godz.

Prosta, szybka, bardzo smaczna. Smakuje najlepiej z makaronem typu łazanki, jak również z chrupiącymi grzankami opiekanymi na masełku.

Autor przepisu: zackazona

 
Brak komentarzy
 
1godz.5min.

Raz dwa znika ze stołu bo smakuje niesamowicie. To wegetariańska zupa-krem z pieczarek z dodatkiem śmietany i żółtka.

Autor przepisu: kuchareczka42

 
Brak komentarzy
 
45min.

Szybka zupa pieczarkowa. Nie trzeba rozmrażać pieczarek, wrzucamy je od razu zamrożone na patelnię i podsmażamy. Można też po prostu użyć świeżych pieczarek.

Autor przepisu: Nataliya

 
Brak komentarzy
 
30min.

Smaczna, bardzo łatwa i oryginalna zupa grzybowa, bo podaję ją z pomidorami i jajkiem na twardo. Jest naprawdę pyszna!

Autor przepisu: Juleńka

1 / 2

Podobne:

Pieczarki
Pieczarki   (449)

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż