Kokosanki

    Tu znajdziesz przepisy na kokosanki, kokoski, czy lamingtony - bo kokoski mają kilka postaci. Jedne są zrobione z biszkoptu pokrojonego w kostkę, obtoczonego w czekoladzie i posypanego wiórkami czekoladowymi, a drugie to ciastka z białek i wiórków kokosowych. Na jedne i drugie znajdziesz tu sprawdzone przepisy!

    18 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    3 komentarze
     
    15min.

    Kiedy zostaną mi białka z innego przepisu, lubię sobie z nich upiec te pyszne kokosanki. Można im nadać dowolny kształt, na przykład za pomocą kieliszków na jajka można uformować piramidki lub małe kopczyki.

    Autor przepisu: Capucine

     
    2 komentarze
     
    27min.

    Dobry pomysł na wykorzystanie białek pozostałych z innych przepisów - ciasteczka z kokosem, które dzieciaki polubią na pewno.

    Autor przepisu: JOLLYGREEN23

     
    1 komentarz
     
    35min.

    Ciasteczka te udają się także bez opłatków. Masę trzeba wówczas wyłożyć na papier do pieczenia, a upieczone makaroniki ostrożnie zdjąć z papieru.

    Autor przepisu: Joachim Wahnschaffe

     
    1 komentarz
     
    40min.

    To ciasteczka, które robiliśmy na naszej farmie w latach 30. To pyszne makaroniki kokosowe.

    Autor przepisu: Juanita

     
    1 komentarz
     
    40min.

    Bardzo proste kokosanki z 3 składników: białek, cukru i wiórków kokosowych. To najlepsze bezglutenowe ciastka na świecie!

    Autor przepisu: vewohl

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.30min.

    Lekkie kostki z biszkoptu oblane pyszną czekoladą i posypane kokosem. To wspomnienie dzieciństwa.

    Autor przepisu: oleńka

     
    1 komentarz
     
    33min.

    Te ciasteczka nie zawierają mąki, więc mogą je jeść osoby nie tolerujące glutenu. Są wspaniałe - trochę ciągniste i trochę chrupiące!

    Autor przepisu: LG Burnett

     
    1 komentarz
     
    30min.

    Fantastyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi o nieziemskim, tropikalnym aromacie. Doskonałe do kawy!

    Autor przepisu: ntbella

     
    Brak komentarzy
     
    55min.

    Kokoski to małe kwadraciki z ciasta biszkoptowego obtoczone w czekoladzie i kokosie. To tradycyjny australijski smakołyk, który prawie każdemu smakuje. Można użyć każdego twardszego rodzaju ciasta: maślanego, ciasta jak na babkę, ciasta Madeira lub biszkoptu genueńskiego. Uwaga: niesłodzone wiórki kokosowe to lekko osuszony kokos w wiórkach - nie dosładzany dodatkowo.

    Autor przepisu: bme

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    Te ciasteczka są po prostu pyszne. Są trochę ciągniste i chce się ich jeść więcej i więcej... Są w nich wiórki kokosowe i dżem malinowy, a po wierzchu są skropione białą czekoladą. Podawać do herbaty lub kawy.

    Autor przepisu: say01

    1 / 2

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango