Kokosanki

Tu znajdziesz przepisy na kokosanki, kokoski, czy lamingtony - bo kokoski mają kilka postaci. Jedne są zrobione z biszkoptu pokrojonego w kostkę, obtoczonego w czekoladzie i posypanego wiórkami czekoladowymi, a drugie to ciastka z białek i wiórków kokosowych. Na jedne i drugie znajdziesz tu sprawdzone przepisy!

18 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
3 komentarze
 
15min.

Kiedy zostaną mi białka z innego przepisu, lubię sobie z nich upiec te pyszne kokosanki. Można im nadać dowolny kształt, na przykład za pomocą kieliszków na jajka można uformować piramidki lub małe kopczyki.

Autor przepisu: Capucine

 
3 komentarze
 
27min.

Dobry pomysł na wykorzystanie białek pozostałych z innych przepisów - ciasteczka z kokosem, które dzieciaki polubią na pewno.

Autor przepisu: JOLLYGREEN23

 
1 komentarz
 
35min.

Ciasteczka te udają się także bez opłatków. Masę trzeba wówczas wyłożyć na papier do pieczenia, a upieczone makaroniki ostrożnie zdjąć z papieru.

Autor przepisu: Joachim Wahnschaffe

 
1 komentarz
 
40min.

To ciasteczka, które robiliśmy na naszej farmie w latach 30. To pyszne makaroniki kokosowe.

Autor przepisu: Juanita

 
Brak komentarzy
 
1godz.30min.

Lekkie kostki z biszkoptu oblane pyszną czekoladą i posypane kokosem. To wspomnienie dzieciństwa.

Autor przepisu: oleńka

 
1 komentarz
 
30min.

Fantastyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi o nieziemskim, tropikalnym aromacie. Doskonałe do kawy!

Autor przepisu: ntbella

 
1 komentarz
 
33min.

Te ciasteczka nie zawierają mąki, więc mogą je jeść osoby nie tolerujące glutenu. Są wspaniałe - trochę ciągniste i trochę chrupiące!

Autor przepisu: LG Burnett

 
Brak komentarzy
 
35min.

Te ciasteczka są po prostu pyszne. Są trochę ciągniste i chce się ich jeść więcej i więcej... Są w nich wiórki kokosowe i dżem malinowy, a po wierzchu są skropione białą czekoladą. Podawać do herbaty lub kawy.

Autor przepisu: say01

 
Brak komentarzy
 
55min.

Kokoski to małe kwadraciki z ciasta biszkoptowego obtoczone w czekoladzie i kokosie. To tradycyjny australijski smakołyk, który prawie każdemu smakuje. Można użyć każdego twardszego rodzaju ciasta: maślanego, ciasta jak na babkę, ciasta Madeira lub biszkoptu genueńskiego. Uwaga: niesłodzone wiórki kokosowe to lekko osuszony kokos w wiórkach - nie dosładzany dodatkowo.

Autor przepisu: bme

 
Brak komentarzy
 
40min.

Bardzo proste kokosanki z 3 składników: białek, cukru i wiórków kokosowych. To najlepsze bezglutenowe ciastka na świecie!

Autor przepisu: vewohl

1 / 2

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż