Mielona wołowina (94)

    Mielone mięso wołowe możemy użyć do chili con carne, sosu bolognese, czy farszu do pierożków lub pasztecików. Można też go użyć do faszerowanej papryki lub pieczarek.

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    3 komentarze
     
    15min.

    Mięso na tatara musi być bardzo świeże, to samo dotyczy jajek. Dodatki zaś zależą od indywidualnych upodobań - w tym przepisie podaję jedynie podstawowe. Dobry jako przystawka, zakąska, doskonały na imprezy!

    Autor przepisu: apfel

     
    1 komentarz
     
    2godz.5min.

    Fantastyczny przepis na tradycyjne greckie danie. Warstwy bakłażana przekładane sosem pomidorowo-mięsnym i parmezanem, zapiekane pod beszamelem. Kali Orexi! Smacznego! Zobacz nasz przepis video z tym daniem!

    Autor przepisu: Marina

     
    4 komentarze
     
    1godz.20min.

    Często do zrobienia lasagne zniechęcają mnie same przepisy, bo są takie skomplikowane. Ten jest inny i korzystam z niego na okrągło. Do dobry pomysł na danie dla gości.

    Autor przepisu: Brigitte

     
    5 komentarzy
     
    15min.

    Wymyśliłam je dzisiaj na obiad i mój mąż i syn wylizywali po nich talerze! Niezwykła wersja zwykłych kotletów mielonych.

    Autor przepisu: mimichette

     
    2 komentarze
     
    1godz.10min.

    Tradycyjny polski obiad - kotlety mielone z młodymi ziemniakami (oczywiście w sezonie, a poza można zrobić puree) oraz surówka z marchewki i pora.

    Autor przepisu: Lilavati

    Przepisy video powiązane z kategorią: mielona wołowina

    Przepis na mięsny sos z wołowiną
    Przepis na mięsny sos z wołowiną
    Przepis na hamburgery z wołowiny
    Przepis na hamburgery z wołowiny

    Podobne:

    Mięso mielone
    Mięso mielone   (189)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż