Przetwory z buraczków

Chcesz zachować smak buraków na zimowe miesiące? Sprawdź nasze przepisy na buraczki marynowane, buraczki w occie i wiele innych!

12 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
1 komentarz
 
40min.

Kolejny z rodzinnych przepisów przekazywanych z matki na córkę i wnuczkę. Może mało wyszukany ale sprawdzony i niezawodny pomysł na zakonserwowanie buraków.

Autor przepisu: gee

 
1 komentarz
 
45min.

Smaczne buraczki, które są doskonałym dodatkiem do mięs i wędlin. Najlepiej do marynaty nadają się te w pierwszej fazie wzrostu.

Autor przepisu: ElaiWlodek

 
1 komentarz
 
1godz.40min.

Smaczny sposób na przechowanie buraków - w octowej zalewie z dodatkiem papryki i cebuli. Będą bardzo dobrym dodatkiem do dań w zimowy czas.

Autor przepisu: golfinho

 
Brak komentarzy
 
1godz.

Smaczne buraczki dla miłośników przetworów - marynowane z dodatkiem czosnku i chrzanu będą pysznym dodatkiem do dań na każdą okazję.

Autor przepisu: ElaiWlodek

 
Brak komentarzy
 
1godz.55min.

Zalewa służy mi jako baza do barszczu, a buraczki wyśmienicie smakują same lub jako dodatek do sałatek. Polecam do barszczu postnego.

Autor przepisu: Magster

 
Brak komentarzy
 
14godz.10min.

Prosty przepis na przetwory z buraków - starte na tarce, z cebulką i czosnkiem. Można je długo przechowywać w piwnicy i podawać do obiadu na zimno lub na ciepło.

Autor przepisu: Magda

 
Brak komentarzy
 
1godz.20min.

Pyszna sałatka zapakowana do słoika i przechowana na zimę. Starte buraki, cukinia i cebula w zalewie octowej.

Autor przepisu: ElaiWlodek

 
Brak komentarzy
 
2dni45min.

Takie jajka często przygotowywała moja babcia z Pensylwanii, Florence Walter, która pochodziła z Holandii. Są świetne na piknik. Połączenie marynowanych jajek, buraków i cebuli - to naprawdę coś wyjątkowego! A przy tym znakomity sposób na wykorzystanie niezjedzonych jajek Wielkanocnych.

Autor przepisu: GOURMETFOX

 
Brak komentarzy
 
14dni30min.

Pyszne i zdrowe kiszone buraki, gotowe w niecałe dwa tygodnie. Można je podać jako przystawkę do obiadu, lub zrobić z nich barszcz. Wytworzony kwaśny sok jest bardzo zdrowy - można go pić prosto ze słoika lub dodać do zupy.

Autor przepisu: Magpie

 
Brak komentarzy
 
4godz.30min.

Fajny, prosty sposób na marynowane jajka i buraczki. Można podwoić przepis jeśli na przykład szykuje nam się większa impreza :) Można je przechowywać w lodówce do 2 tygodni.

Autor przepisu: Cathy Swanson

1 / 2

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Buraki
Buraki   (130)

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż